Överklagan och VM-Flipper!

Nu har vi lämnat in en överklagan ang. kommunens beslut att återkalla alla valda platser i styrelser och nämnder. Den nya majoriteten i fullmäktige gjorde ju detta. Vi anser att man överskridit sina befogenheter och därmed brutit mot kommunallagens 4 kapitel 10§. Ironiskt nog så var det tydligen denna paragraf kommunen stödde sig på i sitt agerande.
Vi har som stöd en prejudicerande dom från Malung-Sälen där samma sak inträffade och där man kom fram till att den nya fullmäktigemajoriteten fortsatt hade majoritet i de styrelser och nämnder som redan var valda och därför var det olagligt av kommunen att återlkalla dessa. Precis samma förhållande som i Götene alltså. Vi hade dock ett möte med kommunalråden i onsdags för att visa dem denna dom och ge dem möjligheten att agera själva istället. De såg det tydligen inte på samma sätt som oss så i fredags lämnades vår överklagan in. Så det är väl hur som helst bra att saken nu får en prövning då oavsett vad förvaltningsdomstolen kommer fram till.

I går (lör) var det träning inför kommande VM i flipperspel. Det är Lidköpingsbon Mikael Lindström som återigen placerat sig så högt på rankinglistorna att han kvalificerat sig dit. Mikael har för övrigt ett världsrekord-highscore, även om undertecknad nu inte kommer ihåg på vilket spel det var.
Så nu var vi nere i Sil där Mikael gick igenom ett antal spel för att ägaren skulle få lite expertutlåtanden. Det blev en trevlig eftermiddag och kväll och ganska omgående så hade ett antal highscore förnyats.

Även undertecknad fick prova på under expertens överinseende.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0