Centern av idag, ett enda stort misslyckande!

I sin nyliberala iver att t. o. m försöka överträffa Moderaterna har Centerpartiet bit för bit tappat allt vad partiet historiskt stått för.
Detta gamla folkrörelseparti har inget annat än spillror kvar av sina ursprungliga rötter. Lokalt finns det enstaka genuina och sunt tänkande gräsrötter kvar här och där men det blir allt glesare emellan dem.

Småjordbrukarna har ersatts med Moderatröstande storbönder och när man stödde Sveriges medlemskap i det nyliberala marknadsexperimentet EU så sålde man helt bort de sista spillrorna av sina egna skapare.

Man försökte ta upp kampen med Moderaterna om att vara mest nyliberala inom alliansregeringen, ja näst intill ultrahöger skulle jag vilja säga.
Ingen arbetsrätt och låga ungdomslöner var mantrat. (Samtidigt avlönas den unga Annie Lööf med dryga 150 000/månad.)

Nu skall man tydligen inför valrörelserna försöka framstå som ett landsbygds- och miljöparti.

Hur man skall lyckas, ja det blir nog en utmaning som heter duga. Utarmningen av landsbygden har varit rekordartad med alliansen vid rodret och beträffande miljön så har man nu bokstavligt talat sålt precis allt av vad någon skulle kunna kalla trovärdighet.

Detta blev synnerligen klart under veckan när riksdagen hade sin partiledardebatt.

Jonas Sjöstedt (V) höll fram ett dokument som visade att Alliansregeringen hade sålt svenskarnas miljöansträngningar till en amerikansk storbank!
Man sålde (istället för att annullera) de ansträngningar vi gjort för att minska co2 utsläppen, så att denna amerikanska bank kan sälja dem vidare till ex polska kolkraftverk som släpper ut denna CO2 istället för oss. Besparingen för miljön och klimatet är alltså tillbaka på ruta ett och de ansträngningar som gjorts här hemma har varit till ingen nytta alls.

Annie Lööf hade inget svar till Jonas Sjöstedt.
Istället rabblade hon floskelmässigt upp allt bra hon tyckte Centerpartiet gjort under sin medverkan i regeringen. Men den direkta frågan hade hon inget svar på!

Det vore intressant att höra vad Centerns lokale företrädare Kent Folkesson har för synpunkt på detta?
Är det någon idé, Kent Folkesson, att vi lägger ner möda på att minska våra CO2 utsläpp, när vi låter grannen på andra sidan ”bäcken” få öka sina utsläpp med lika mycket istället?

Värdet för klimatet är alltså noll tack vare denna Allianstransaktion!

Så agerar hycklare som bara pratar, utan att mena överhuvudtaget någonting med sitt prat!

 

 
 
 
 
 

 

 


Du har väl hembidrag, Bertil Jonsson (M)?

Ja du har väl många bidrag för den delen, förutom hembidrag så har du väl bilbidrag, olycksfallsbidrag eller kanske rent av livbidrag och pensionsbidrag?

Låter det korkat? Visst gör det, men det är ju precis så Moderaterna argumenterar i den allmänna debatten! De gör det omvänt bara.

De pratar om bidragssamhället i generella termer och Fredrik Reinfeldt talar allt som oftast om vänsterns bidragssamhälle i svepande ordalag. Det är ett generaliserande ordmissbruk med avsikt.

För vad det handlar om egentligen är våra trygghetsförsäkringar såsom sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkringen m.fl. Detta blir i Fredrik Reinfeldts och Moderaternas munnar helt felaktigt ”bidrag”.

Visste ni förresten att taket för A-kasseersättningen var högre 2003 än vad den är idag? Detta hör man aldrig något om i debatten. Ändå är det bara 2 av 10 arbetslösa som idag når upp till denna ersättning.

Men det som egentligen är bidrag, det som i folkmun kallas ”socialbidrag”, det hör man aldrig någon Moderat tala om. Kanske för att dessa ”bidrag” under Moderaternas ledning ökat med 43%.Det är detta det mest grundläggande bidrag, som skall förhindra att folk som råkat riktigt illa ut (eller råkat ut för alliansen) skall svälta ihjäl.

Orsaken är ju naturligtvis regeringens alla utförsäkringar ur våra trygghetsförsäkringar och detta rimmar ju mycket väl med vad Fredrik Reinfeldt uttryckte i sin bok ”Det sovande folket”.
Där skrev han: ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras.”
Problemet är bara att allt fler får nöja sig med detta i Fredrik Reinfeldts Sverige. Ingen framtid jag önskar för mina barn iaf!

Men alla bidrag som alliansregeringen själva infört har man istället döpt till ”avdrag”.
Då handlar det om rena bidrag till alla med tillräckligt höga inkomster för att kunna få del av dem. Låginkomsttagare göre sig ej besvär!

Sen har vi ju Sveriges numera enskilt största arbetsgivare, kallad FAS 3! En arbetsgivare som sysselsätter allt fler i landet till minimal kostnad om ca 5000:-/mån. Den som sysselsätter någon i denna FAS får ett lika stort bidrag för var och en däremot. Bidrag som gör ett fåtal till mångmiljonärer på andras elände istället för att utbilda de drabbade till att kunna ta de jobb som faktiskt finns.

Så jag får väl fråga Bertil Jonsson (M) om han har ”hembidrag”, eller om Moderaterna någon gång tänkt sig att försöka föra en seriös debatt och kalla saker för vad de faktiskt är?

 

 

I parti och minut!

I Lidköping startas nu ett lokalt parti med utbrytare från MP. Tydligen skall en avhoppad "ny" Moderat ingå också.
"Det hållbara (a) alternativet" kallar sig utbrytarna. Ja de kunde inte hålla ihop det när de var med i MP så de kanske hoppas på bättre tur denna gång? Men hur hållbart är det med en fd "ny" Moderat och miljöpolitik? Moderaterna ser ju alltid till pengar i första hand, allt annat är sekundärt. Helt klart blir det en borgerlig version av MP som jag ser det, och det kan ju bli kämpigt för Centern också som gärna vill utmåla sig som gröna fastän de i stort sett förött (förrått) allt vad landsbygd heter i regeringsställning.
 
Men även i Götene är det visst ett nytt parti på gång. Vad detta parti står för har jag ingen aning om i dagsläget men i Götene är det definitivt befogat sett ur demokratisynpunkt. För värre missbruk av demokrati kan man nog knappast skåda någon annanstans. Vet nog lite mer efter helgen gissar jag men det demokratiska arbetet behöver definitivt en rejäl ansiktslyftning i Götene! I Lidköping handlar det mest om personliga motsättningar vad det verkar och att man inte klarat att underkasta sig de demokratiska spelreglerna.
Men det blir spännande att se vad det nya partiet i Götene har på sin agenda? Gissar som sagt på att det är missbruket av demokratin som lett fram till detta. Då är det iaf för mig välkommet med ett nytt parti i vårt fullmäktige.
 
 

51 miljoner utan underlag!

Idag tog kommunstyrelsen i Götene beslut om att bygga till Forängsskolan för 51 miljoner. De enda underlag kommunstyrelsen fått för att anslå dessa 51 miljoner var två skisser.
Är det ett nytt 100 miljoners projekt på gång månne? Ja i Götene vet man aldrig!
 
 
 

Ny överklagan inlämnad idag!

Idag lämnade jag in en ny överklagan i turerna kring Medeltidens Värld och den uppgörelse som kommunen gjort med de inblandade bolagen. Så nu är det själva uppgörelsen som jag vill ha ogiltigförklarad av Förvaltningsrätten.
Anmärkningsvärt är att kommunen fortsätter att skicka in vilseledande och direkt motsägelsefulla uppgifter til rätten i det redan pågående ärendet. Denna gång skriver man ang byggnaden borgen att underhållet inte är så undermåligt på byggnaden utan att priset kan anses både rimligt och skäligt. När man ville ha 5,8 miljoner i aktieägartillskott för att skriva ner värdet till 0 motiverade man det i fullmäktigehandlingarna med byggnadens osäkra värde. Mångas förtroende sviktar betänkligt enl. min mening.
 
Götenes kommunledning talar med kluven tunga!
 
 

2014-01-01, valår!

 

RSS 2.0