Centern av idag, ett enda stort misslyckande!

I sin nyliberala iver att t. o. m försöka överträffa Moderaterna har Centerpartiet bit för bit tappat allt vad partiet historiskt stått för.
Detta gamla folkrörelseparti har inget annat än spillror kvar av sina ursprungliga rötter. Lokalt finns det enstaka genuina och sunt tänkande gräsrötter kvar här och där men det blir allt glesare emellan dem.

Småjordbrukarna har ersatts med Moderatröstande storbönder och när man stödde Sveriges medlemskap i det nyliberala marknadsexperimentet EU så sålde man helt bort de sista spillrorna av sina egna skapare.

Man försökte ta upp kampen med Moderaterna om att vara mest nyliberala inom alliansregeringen, ja näst intill ultrahöger skulle jag vilja säga.
Ingen arbetsrätt och låga ungdomslöner var mantrat. (Samtidigt avlönas den unga Annie Lööf med dryga 150 000/månad.)

Nu skall man tydligen inför valrörelserna försöka framstå som ett landsbygds- och miljöparti.

Hur man skall lyckas, ja det blir nog en utmaning som heter duga. Utarmningen av landsbygden har varit rekordartad med alliansen vid rodret och beträffande miljön så har man nu bokstavligt talat sålt precis allt av vad någon skulle kunna kalla trovärdighet.

Detta blev synnerligen klart under veckan när riksdagen hade sin partiledardebatt.

Jonas Sjöstedt (V) höll fram ett dokument som visade att Alliansregeringen hade sålt svenskarnas miljöansträngningar till en amerikansk storbank!
Man sålde (istället för att annullera) de ansträngningar vi gjort för att minska co2 utsläppen, så att denna amerikanska bank kan sälja dem vidare till ex polska kolkraftverk som släpper ut denna CO2 istället för oss. Besparingen för miljön och klimatet är alltså tillbaka på ruta ett och de ansträngningar som gjorts här hemma har varit till ingen nytta alls.

Annie Lööf hade inget svar till Jonas Sjöstedt.
Istället rabblade hon floskelmässigt upp allt bra hon tyckte Centerpartiet gjort under sin medverkan i regeringen. Men den direkta frågan hade hon inget svar på!

Det vore intressant att höra vad Centerns lokale företrädare Kent Folkesson har för synpunkt på detta?
Är det någon idé, Kent Folkesson, att vi lägger ner möda på att minska våra CO2 utsläpp, när vi låter grannen på andra sidan ”bäcken” få öka sina utsläpp med lika mycket istället?

Värdet för klimatet är alltså noll tack vare denna Allianstransaktion!

Så agerar hycklare som bara pratar, utan att mena överhuvudtaget någonting med sitt prat!

 

 
 
 
 
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0