Kan man lita på banken?

En god vän fick idag beskedet att kontokortet var spärrat pga ngn form av bedrägeri, skimning eller liknande ägt rum. Det är ju knappast revolutionerande längre eftersom sommaren verkar vara en högtid för bedragarna och man nästan dagligdags kunnat läsa om att sådan utrustning hittats uppsatt.
Något mer förvånande är att inte Svenska banker höjer standarden på säkerheten genom att använda chipet i stället för magnetremsan så att vi får lika hög säkerhet här som i europa i övrigt.
Som allt annat så är det väl en kostnadsfråga och vill man inte satsa något så får man knappast något igen, mer än en lukrativ bedragarmarknad i det här fallet då.
En sak som ytterligare förvånade mig var att bankpersonen som ringde och meddelade att kortet var spärrat sade att ngn polisanmälan inte var nödvändig eftersom han skulle få tillbaka sina pengar ändå. Varför detta? Det är ju trots allt ett brott som begåtts. Är det så att bankerna vill mörka statistiken för att inte få negativ reklam? Hur skall i så fall polisen kunna göra riktiga prioriteringar om man inte ens får veta att något brott har begåtts?
Det luktar lite unket varje gång någon försöker mörka och dölja oegentligheter, "även" om det är en bank!Paparazzi och förstört tåg.

Kvällen avslutades med en dålig paparazzibild från Promens där man hade firmafest på gården och ett tåg som grafittimålats till närmast oigenkännlighet. Det var inte ens snyggt så jag förstår inte riktigt vad de får ut av det som gjort detta. Pengar kommer det nog att kosta iallafall att "sanera" otyget. Synd att de inte kan få utlopp för sin kreativitet på något annat sätt.Hästtävling

Idag har det varit hästhoppning för hela slanten. LRK har en 3 dagars tävling på utebanan och det är verkligen kalas med det fina sommarvädret. Många engagerade människor i ett givande samarbete. Och så fick jag en förklaring till varför det heter "överdomare" (sista bilden) :-)
Kan inte låta bli.

Nu visar sig även tandvårdsreformen vara ett alliansfiasko. Den utlovat förbättrade tandhälsan alliansen talade om har nu visat sig vara en minoritetsförbättring för ett litet fåtal med extrema tandvårdskostnader, övriga har fått ökade kostnader. Hur förbättrar det tandhälsan för folket? Nej det blir en försämring för majoriteten.
Dessutom säger nu tandläkarna att det blivit så mycket byråkrati med det nya förslaget att de har mindre tid för patienterna. Är det bra för tandhälsan? Vad säger Maud som skulle förenkla och avbyråkratisera för företagandet?
Men alliansen är nöjda, med vad undrar de flesta!Ge oss en regeringsduglig regering!

Nu kommer de negativa rapporterna om ekonomins utveckling på löpande band. Arbetslinjen visar sin oduglighet när den som bäst behövs. Det enda regeringen nu gör är att satsa lite extra på forskningsanslagen, dock för lite och för sent. Att man fortsätter sänka skatten är ju nu en riktig åtgärd som jag ser det men inte med de motiv som regeringen har. De sänker ju skatten enbart av ideologiska skäl. Hade man nu låtit bli att sänka skatterna (för de som inte behövde det) under högkonjunkturen kunde man sänkt dem nu för det stora flertalet låg och normalavlönade för att behålla köpkraften i ekonomin och på så vis minskat skadeeffekterna inom landet som uppstår pga den globala nedgången. Men icke sa Nicke, för alliansen är ideologin viktigare än landets totala välstånd, högermännen har ju sitt på det torra oavsett konjunktur. Nej ge oss en handlingskraftig regering som ser till landets bästa, istället för sitt eget och goda vänners bästa och gör det nu. Tack!


Bredfjällsvargen skjuten.

Ja så är då denna varg gången till de sälla jaktmarkerna. Debatten om vargen går hög om än inte lika hög numera. Men det är ändå tråkigt att se att fårägare och skytt utsätts för hot av dem som ogillar beslutet. Att inte respektera demokratiskt fattade beslut lär inte gynna syftet i längden hos de som i detta fall då troligen står på vargens sida. Lika lite som det gynnar jägarnas sak med skjut,tig och gräv. Själv är jag kluven i frågan och detta beror väl antagligen på min ringa kunskap i ämnet varg. Men det är väl så vi fungerar vi människor när vi får en allvarlig konkurrent som riskerar att kullkasta våra utstakade framtidsvyer. Förra gången det begav sig fick vargen stryka på foten, facit denna gång får vi nog vänta på ett antal år. Den som lever får se.


Björklunds "nya kläder"

Jan Björklund har blivit avklädd in på bara skinnet! Allt skit han vräkt ur sig om den Svenska skolan har nu visat sig vara lögn. SR har gjort en programserie och där redovisat OECD-statistik som visar att Björklunds utfall inte har någon som helst verklighetsanknytning. Hur skall fp klara en valrörelse med trovärdigheten i behåll om man har kvar honom som partiledare? Det lär nog dyka upp åtskilligt fler "oberoende" liberaler i så fall.
Läs även artikeln från Dagens Arena som även länkar till SR.


Boendestandard.

I Uddevalla tröttnade en boende på den låga standard fastigheten har när han väcktes av en råtta i lägenheten. Han kontaktade lokaltidningen och när reportern var på plats hoppade råttan ner framför honom från spisfläkten.
-Vill man bo billigt får man räkna med en lägre standard säger hyresvärden. Man kan undra om detta är framtiden som väntar våra äldre nu när Alliansen skall privatisera deras boenden. Pengarna styr!

Privatiserings och bostadsminister, för vem?

Liberal=Velig

I Lidköping är det organiserad oordning i de sk liberala leden. Folkpartister som regelbundet spyr galla på varandra till betraktarnas stora nöje. Nu senast var det en "oberoende" liberal som tyckte att det skulle vara närodlat istället för äpplen från Argentina i affären. Så långt håller jag med men för liberaler måste det väl rimma väldigt illa med globaliseringen och EU medlemsskapet. Liberaler som förespråkar importrestriktioner? Ja en del talar mot sig själva, men det är ju så här det blir med deras kära EU som skall bestämma hur VI "vill" ha det. Det kan lika gärna stå Tyskland eller Spanien på äpplena istället för Sverige, pengarna styr i liberalernas värld!
Hur som helst så blev detta upprinnelsen till "liberalernas krig" hos Lidköpingsnytt och från äpplen gick det över till offentlig hundtoalett o.s.v.
Så djupa är liberalerna i Lidköping, till betraktarnas stora munterhet som sagt.

Liberal, oberoende eller beroende?????

Ohly om valet 2010

Hämtat från kommunalarbetaren web tv.Jörgen, min nya idol.

Det är makalöst att se Jörgen Persson som vid 42 års ålder verkar vara i sitt livs form. Det är en ren fröjd att se honom spela. Oavsett om han tar medalj eller inte så är han det stora utropstecknet för mig detta OS.Lägre tillväxt

Enligt A. Borg kommer arbetslösheten fortsätta öka och tillväxten kommer fortsätta sjunka under de närmaste två åren, därefter ser han en förbättring igen.
Räknar han månne med en ny majoritet efter 2010?


Attendo (don´t) care!

Missförhållandena på Attendo Care fortsätter att ramla in. Åldringsvård på billigast möjliga sätt. Läs artikeln i kommunal om missförhållandena som drabbar våra gamla tack vare alliansens privatiseringsiver. Fallolyckor med lårbensbrott o skallskador m.m.
Läs artikeln här.
Hur länge skall de få hålla på????????????????????????????????

LAS,

är en lag som ofta kritiseras av alliansdebattörer med den felaktiga vinklingen att det är svårt för företag att "bli av" med arbetare som missköter sig m.m m.m m.m eller bla. bla. bla bla. Idag finns det visstidsanställningar (vilket utnyttjas tillfullo) provanställningar, bemanningsföretag o.s.v. så det sk. "problemet" med oönskad arbetskraft borde vara minimerat till promillesiffror. Arbetsgivaren har hur många chanser som helst att se om arbetskraften uppfyller deras önskemål INNAN de skriver en tillsvidareanställning.
Vad dessa debattörer borde göra är att vända på frågan istället, hur skall arbetarna bli av med dåliga företagare?
Idag blir ju exemplen på dessa bara fler och fler. Br. Henrikssons stenhuggeri i Kungsbacka är ett exempel, de är försatta i blockad eftersom de vägrar att skriva kollektivavtal (vilket garanterar konkurrens på lika villkor). De hotar fackets blockad-vakter och bär sig rent allmänt väldigt illa åt.
Nu senast är det Rentman i Lidköping som beskylls för att ha utnyttjat ungdomars okunskap. Som tur är har det kommit till fackets kännedom så att de har agerat. Rentman själva har inte gjort ngt fel, säger de. Kan iallafall konstatera att det finns tre olika Rentman på samma adress i Lidköping, Rentman i Lidköping AB, Rentman i Vara AB och Rentman i Lidköping Handelsbolag. Varför?
Som sagt vänd på frågan och fråga HUR ARBETARNA KAN BLI AV MED DÅLIGA FÖRETAGARE!


Pigavdraget.

Nu visar det sig att det s.k. pigavdraget inte har utnyttjats av den stora mängd som förutspåddes av alliansen. Ytterligare en "flopp" att lägga till samlingarna. Storstadsfenomenet visade sig vara just ett storstadsfenomen och det är ju där de flesta moderater finns. Vi kanske borde lägga ner storstäderna för att slippa katastrofala alliansregeringar i framtiden. Då kanske de kan lära sig att städa undan sin egen skit efter sig också.


Sandlådan "världen"

Reinfeldt o Bildt visar nu "styrka" genom att kräva att Ryssland drar tillbaka trupperna från Georgien. Ryssland visar inte respekt för ett demokratiskt lands suveränitet o.s.v. o.s.v.
Vilken respekt har västvärldens s.k. demokratier visat för Palestiniernas demokratiskt valda regim? Vilka krav ställdes när Israel våldtog densamma med våra s.k. demokratiers goda minne. Vad görs åt Israels "Berlinmur"?
Nej demokrati har inte ett skit med vare sig Palestina eller Georgien att göra. Av hävd vet vi att Israel alltid kommer att stå under USA:s beskydd och alla de demokratier som "lyder" under dem.
Att hävda demokratin som orsak till varför Ryssland inte borde gått in i Georgien gör ingenting annat än underminerar förtroendet för demokratin och allt den sägs stå för, i övriga världen.
Det är med Georgien precis som med Irak, oljan ligger bakom och i Georgien är det en pipeline till väst som nu riskerar att inte bli av, som är den stora orsaken till att USA agerar som de gör. Och "lydstaterna" med Reinfeldt o co agerar för att rättfärdiga hela agerandet. Det är väl ingen som fortfarande tror att Irakkriget orsakades av något annat än tillgången på olja. Och vi som "lydstat" tjänar också på det utan att vi behöver skita ner oss med att deltaga i själva kriget, annat än sekundärt.
Irak är väl Bushs sätt att leka i sandlådan som vuxen, men i Georgien har han fått en motlekare att tampas med.
Skillnaden mellan pojkar och män, priset på deras leksaker. Fruktsam?

Nej idag är jag inte det men vi har ett väldigt litet fint äppelträd som dignar av frukt. Ser gott ut va?

Skolstart!

Nästa vecka drar skolorna igång och det är nog många studenter som ser kampen framför sig och framförallt då den ekonomiska kampen.
Folkpartiet lovade ju förbättringar för studenterna men av detta har inte synts någonting, än mindre hörs det något. Det är väl med denna fråga som det är med alla andra frågor inom alliansen att det är moderaterna som bestämmer agendan. Även arbetslinjen har nog avgörande betydelse för den uteblivna satsningen på studenterna och då jämställs de med pensionärer, sjuka, handikappade och arbetslösa. Alliansen delar in folket i närande och tärande och på sikt så kommer motsättningar och kriminalitet att växa fram ur detta. Tänk om man gjorde samma indelning i avtalsrörelserna, arbetare är närande och tjänstemän är tärande. Nej då är förhållandet plötsligt det omvända istället.
Motsättningar och ökade klyftor, det är resultatet av alliansens politik. Individualism, mot laganda och gemenskap.
Cynism, mot rättvisa och solidaritet.


Mera död

men samtidigt mera mat, är väl att det idag varit premiär på råbock. Gissar att antalet decimerats med några individer under dagen men det var ju en väldigt fin morgon med hög klar luft och lätta dimbankar över öppningarna. Gissar att många jägare var nöjda med förutsättningarna.

Ser ni honom?

Från en död som man anser vara en slags tragedi till

en annan död som man sedermera får njutning av. Ikväll hade vi kräft-kok och även avnjutning av desamma i familjen. Enda skillnaden mot att köpa är väl att man ser hur det går till när de övergår från sin gråsvarta färg som levande till sin fina röda färg som de har vid serveringstillfället. Smaken är ju inte heller jämförbar. Nu är de uppätna men tandborstningen får nog dröja en extra stund denna kväll på grund av den goda eftersmaken.


En bild som dock inte fångat den rätta fina röda nyansen.


En tragedi i sitt slag.

Efter ett tolvtimmarspass på jobbet mötte en ngt sorglig syn på parkeringen, en död kungsfiskare. Har sett levande kungsfiskare ett fåtal ggr men då ej haft möjlighet att fotografera den. Tog en bild med mobilen men den blev suddig, lägger dock ut den ändå eftersom det är en väldigt fin fågel. Troligen ett offer för en fönsterruta.
Avknoppningsstopp i Sthlm!

iallafall för skolor, dock ej förskolor. Anledningen är en utredning som statskontoret gjort på uppdrag av regeringen. Slutsatsen är att det kan vara olagligt att låta skolpersonal köpa sin skola. Detta skriver metro.
Det är konstigt att man måste tillsätta en utredning som kommer fram till att det "kanske" är olagligt. Vad jag minns så var det helt klart olagligt enl. juristen på skolverket som medverkade i TV programmet om Tibble gymnasium i Täby.
Men man får väl se det som ett framsteg (om än litet) att det har lett fram till en inbromsningseffekt överhuvudtaget hos privatiseringsfanatikerna. För det är ju just vad de är, fanatiker. Annars hade de väl bemödat sig, innan de fattar så stora beslut att ta reda på att det är lagligt iallafall. I detta fall hade det ju räckt med ett telefonsamtal till ansvarig jurist, (om man vänt sig till rätt instans). Det är illavarslande när ideologin är så viktig att lagen kommer i andra hand.

                                                  

Vänsterns dag på politikerveckan.

Idag var det Vänsterns dag och det gillade vädergudarna också. En strålande sol och sommarvärmen tillbaka. Claes-Göran Borg stod för värdskapet och höll även tal som representant för regionen. Riksdagsman Egon Frid talade om rikspolitiken, men även Kinnekullebanan vilket även C-G Borg gjorde.
Bo Eliasson talade om Lidköpingspolitiken och gjorde klart att V inte vill se någon privatisering av kommunala verksamheter. (I en förlängning kan ju sådana privatiseringar leda till att även dricksvattnet säljs ut, vem tror att det blir billigare? min anm.) Dessutom poängterade Bosse att satsningar skall komma Lidköpingsborna och Lidköpingsbygden till del, detta är Vänsterpartiet mycket noga med.
Hjulafton, en folkfest.

F7 flyger över


Gott om plats är det ont om


Även vid "älva"


Eldsjäl 1, Tomas Källström


Eldsjäl 2, Jan Fransson


Räddningstjänsten visade upp sina färdigheter


genom en simulerad räddningsaktion


dock med en levande simulant i bilen


Bilmosare


Motorcykel med human-motor

Vad V Vill i Lidköping

På Lidköpingsnytt efterfrågades partiernas lokala program. Här lägger jag nu ut Vänsterpartiets valprogram för kommunen och jag lägger även en länk under rubriken "Länkar" till höger där ni kan läsa dokumentet (pdf).
Vill ni ha det ännu mer detaljerat så ta gärna kontakt med partilokalen via telefon eller ett besök, ni är välkomna.Och när skall Reinfeldt fatta?

Nu är FRA-lagen anmäld till EU-kommisionen eftersom en jurist vid Europeiska universitetet anser att den är ett handelshinder. När skall Reinfeldt fatta hur fel denna lag är? Ja problemet ligger nog inte där utan beror troligen på att han inte kan backa från sin uppgörelse med Bush utan att tappa ansiktet.
Här hemma har M-ledamöter från riksdagen varit på studiebesök hos FRA för att (hör och häpna) skaffa kunskaper i frågan. Då kan man ju verkligen fråga sig varför de överhuvudtaget röstade i riksdagen, eller om det är vanligt förekommande att de sitter där som röstboskap utan att ha en aning om frågeställningen i sig. Vad har de betalt för egentligen? Och varför ser de inte till att skaffa sig kunskaper innan de röstar?Hörde en viskning,

i partilokalen att Lidköping borde bygga ett kallbadhus nere vid Framnäs. En brygga ut i sjön med tillhörande badhus. Troligtvis kommer partiet att lämna in en motion om saken. Det vore väl alldeles förträffligt om Lidköping fick sitt eget "Ribbersborg", eller vad tycker ni? En sjöstad som tar vara på sitt sjönära läge.Politikerveckan.

Idag var det S dag under politikerveckan. Kommunalrådet Kjell Hedvall höll tal och berättade om Lidköping och hur framtiden kommer att se ut och hur den orättvisa allianspolitiken kan komma att påverka i framtiden, även om det inte är någon akut fara för kommunen de närmaste åren. Även Göran Larsson mp sade några ord och från V var det Bo Eliasson som poängterade hur viktigt det är att motverka en borgerlig majoritet i kommunen. Och det är ju bara att hålla med.Ingvar o jag!

Idag fick jag välja bort folkpartisternas dravel under politikerveckan till förmån för en shoppingrunda med familjen. Ingenting att ångra när man ser vad som diskuterades av dem. Som krona på verket avslutades dagen på IKEA och vem var där om inte Ingvar Kamprad själv. En av världens rikaste, men ändå med båda fötterna stabilt på jorden. Ett föredöme att se upp till för alla kvartalskapitalister som annars sprätter kring i allehanda medier. Kunde ju inte annat än att fråga om en bild och det var inga som helst problem trots att han ändå var fullt upptagen med en rundvandring av en grupp anställda. Som sagt en riktig företagare.

Kontrastrik bild, jag och en av världens rikaste.

De la festival kör på

med sin egen politikervecka i Lidköping. Idag var det ultrahögerpartiet centerns tur och de efterlyste vidare satsningar av kommunalt vatten och bredband till landsbygden. Lite konstigt när man lierat sig med moderaterna som inte vill annat än att privatisera detsamma. Men det är klart att kan kommunen först finansiera utbyggnaden så kommer dreglarna efter och ser sina möjligheter till egna privata vinster. Undra om vattnet blir billigare då ???????


Alliansens "rättvisa" fortsätter

Nu vill en statlig utredning göra besparingar på 3,3 miljarder kronor på de funktionshindrade. Vore intressant att få höra vad vår allsmäktige socialminister har för rättvise-argumentation angående detta. Vågar man gissa på "arbetslinjen" igen?


En äkta högerman, dock inte "ny"

Vårt fiasko till utrikesminister,

Carl Bildt går till angrepp mot Ryssland för att som han säger, de attackerar en liten grannstat för att de har valt en annan politisk kurs än vad Ryssland vill. Dessutom har de redan varit utsatta för blockad av Ryssland sedan år tillbaka.
Är det någon som hört Carl Bildt kritisera USA för deras blockad och angrepp på Kuba? Orsaken där var väl också den politiska kursen.
Snacka om tunnelseende! Hur tror han att han skall kunna vinna någon som helst respekt ute i världen (förutom EU och USA). Det vore önskvärt om han inte yttrade sig överhuvudtaget när han är så fruktansvärt inskränkt och enögd.


Tomma tunnor skramlar mest som man säger.

Härlig start på OS

Bättre kunde det inte börjat knappast, silver andra dagen. Grattis till Emma Johansson!"Teaterkungen"

Det kommer lite nya politiska böcker i höst, bl.a. en om Fredrik Reinfeldt.
Fredrik Reinfeldt-Ensamvargen  heter den och den bygger visst på en teaterföreställning med samma namn. Då har han ju hamnat i rätt genre till slut i allafall.
Sedan kan man ju undra om ensamvarg är en försköning av diktator, men den domen får väl vänta till senare.


FRAgg?

Friskolor är Privatskolor.

En ung liberal slår i dag ett slag för valfrihet på Liköpingsnytt genom att tycka att det bör vara enklare att starta privatskolor.( Man skall kalla saker och ting vid sitt rätta namn.)
Man får väl ursäkta honom med hans ungdomliga oförstånd när han inte inser att dessa skolor enbart skapar segregation och inte valfrihet. Privatskolorna väljer själva vem de vill ta in till sina utbildningar och de som blir kvar skall kommunerna ta hand om. Samtidigt skall kommunerna betala för alla elever, även de i privatskolorna vilket blivit en lukrativ marknad för kapitalisterna. Locka in så många som möjligt så att vinsten blir maximal. Är det någon som tror att utbildningens kvalitet kommer i första hand för ägarna? Nej knappast, det är ju bara att locka med en gratis dator eller liknande så är vinsten säkrad. Kommunen betalar.
Det här håller på att underminera hela skolväsendet och det bör var en av de första saker en ny majoritet tar ställning till 2010, att förbjuda dessa privatskolor. En väldigt bra anledning för den som tänkt lägga sin röst på mp att tänka om.
Det gäller att tänka efter före!


Kaukasuskrig rättfärdigar FRA?

Nu har även Björklund runk.. upp stridsk.... och hävdar att kriget i Kaukasus visar att vi behöver avlyssna Svenska medborgares mail, sms och mobilsamtal. Samtidigt lägger han ner försvaret och kollegan Bildt vill att hans ryska kompisar skall få lägga sin gasledning på Svenskt vatten. Det är ganska lätt att konstatera att de sk hot som uppstått mot Sverige är skapade av regeringens eget agerande i utrikesfrågor. Varför har vi t.ex. trupper i Afghanistan? Ta hem dem så är det hotet undanröjt. Alliansen fortsätter sitt eländiga dravel om FRA för att dölja de verkliga bakomliggande orsakerna, nämligen Reinfeldts personliga uppgörelse med Bush.

FRA: Fredrik Reinfeldts Ansvarslöshet.

Reinfeldt öppen för...... att bestämma!

Reinfeldt öppen för FRA-förslag Men han säger nej till krav på domstolsbeslut för att avlyssna svenskar.

Detta kan man läsa om på Metro idag angående den omtalade FRA-lagen.
 
Man undrar ju vari öppenheten består när den är villkorad från början. Reinfeldt i ett nötskal, jag lyssnar men ni skall göra som jag vill. Han är helt klart den odugligaste statsminister vi haft sedan skämtet Carl Bildt. Tala om politiska broilers.

Bild(t) på Reinfeldt.

Nu är det igång.

Så är då detta omtalade OS invigt. Man får väl hoppas på Svenska överraskningar nu när manfallet inom friidrotten blivit så stort. Kul iallafall med mycket bra idrott nu när man har sju lediga dagar (jobbar helg nästa vecka). Bra timing.Returpack, för miljön?

Med anledning av att saftflaskor börjat säljas i PET flaskor så trodde jag i min enfald att det naturligtvis var pant på dessa och hade således lagt våra saftflaskor bland övrig pant. Men i pantautomaten i var det stopp. Den tog inte ens flaskan för 0 kr. Givetvis blev jag nyfiken om varför, så jag skickade ett mail till returpack med frågan:
 
Varför ingår inte PET-saftflaskor, sylt och marmelad i retursystemet? Det är väl materialet i förpackningen, inte innehållet som är det viktiga.

Följande svar erhölls:

Hej

Lagen som styr pantsystemet innehåller begränsningen " endast förpackningar avsedda för konsumtionsfärdig dryck".

Detta tillsammans med att undantag görs för förpackningar innehållande mejeriprodukter och bär- och fruktjuice till mer än 50 %.

Bakgrunden är att de undantagna produkterna kan skapa giftigare bakterier och mögelsporer och detta skulle kräva att maskinen stod i kylrum.

Man är också rädd för att dessa bakterier skulle kunna spridas i butiken eller skada de som jobbar med återvinning efter butiken.

Därtill skulle mat och mjölk och saft göra maskinen mer kladdig än i dag.

Med vänlig hälsning

Kundtjänst

Returpack


Men Juice säljs ju i glasflaskor och dessa ingår i pantsystem så jag fortsatte med följande fråga:

Hur är det med juice i 33 cl glasflaska då? Är det ingen pant på dem? Och om det är det hur kan det då komma sig?

Men då ville inte Returpack ha med saken att göra så de svarade:

Hej   Glasflaskor ansvarar inte Returpack för. Det är Sveriges Bryggerier. De har telefonnr 08-52253500 eller mail adress [email protected]

Nu vet jag att i Norge så säljs både juice och saft på PET och där ingår de i pantsystemet. Så jag skickade ett nytt mail med följande fråga:

Jag tackar för ert svar, men följande frågeställning uppkommer då: Vad är det som skiljer vårt pantsystem från det de har i Norge? Anledningen till att jag frågar är att jag vet att de har pant även på juice i PET flaskor.


Men inte heller nu ville Returpack vara med så jag fick följande svar:

Hej Kan tyvärr inte svara på hur pantsystemet i Norge fungerar. Om du går in på http://www.resirk.no/ (norska pantsystemet) så kan du se vad som gäller för Norge. med vänlig hälsning Kundtjänst Returpack


Det är väl så att vår lagstiftning inte hänger med i svängarna (här heller). Men det verkar lite underligt att vi, skulle få problem med mögelsporer i butikerna när inte norrmännen får det. Och att problemet bara skulle uppstå i PET men inte glas. Vem vet hur länge och i vilken värme en glasflaska som innehållit juice stått innan den kommer till butiken?
Nej skärpning vem som nu än har ansvaret för det hela, för nu är det precis lika ologiskt som andra sk miljöfrågor är.
Så nu går saftflaskor och dyligt i soporna istället för att åter bli en flaska. Resursslöseri!Två bra förpackningar (tycker jag), men varför återanvänds bara en?

Jobb o ökad tillväxt?

Det är lite ironiskt om man (av misstag) råkar klicka in på moderaten Jan Hembergs blogg när man där får läsa att:
Nu kommer nya jobb och ökad tillväxt. (Infört i anslutning till valet 2006 därefter har bara ett inlägg gjorts).
Vår "käre" finansminister (m) har ju också uttyckt att det tar ett par år innan effekterna av regeringens politik börjar märkas.
Ja där är vi nu och enligt SCB så är nu tillväxten nere på 0% om man räknar med kalendereffekterna, vilket man skall, annars har den ändå sjunkit till blygsamma 0,7% (om man ser det med alliansögon).
Arbetslösheten har stigit till 8,1% (SCB).
Detta är facit i halvtid av alliansens "nya" bekräftelse på regeringsoduglighet.
Jag undrar vad nästa inlägg på Hembergs blogg kommer att handla om, och när det kommer. Deflation kanske?
Han skall iallafall ha "credit" för att han står för att moderaterna är samma gamla moderater de alltid varit. För på bloggen finns inte en skymt av lurendrejeriet "Nya" (annat än om jobb) och det är ju alltid något.Ett bortflyende oväder.

Ja så här vackert kan det vara när ett oväder "lämnar in". Tog bilden 20:55 mellan Björksäter och Mellby. Skönt att se solen igen.Upphäv sekretessen!

Allt för ofta ser man i tv och tidningar myndighetspersoner och andra som i fall där olagligheter, myndighetsmissbruk eller liknande förekommer hänvisar till sekretess eller att man inte uttalar sig i enskilda fall etc etc.
Efter att återigen sett ett Josefsson-program så väcks de här frågeställningarna. En storbedragare och företagsplundrare skyddas direkt och indirekt av bankchefer, revisorer, advokater och t.o.m. en psykiatrisk överläkare. Hur kan en sådan läkare överhuvudtaget få behålla sin legitimation när till och med bedragaren ställd inför fakta erkände att han tillskansat sig läkarintygen enbart med motivering att slippa straff. Och trots att åklagare och polis fick till en egen psykundersökning som visade på det rätta tillståndet så att han dömdes till fängelse, får han ändå, efter detta, nåd av regeringen med ytterligare ett läkarintyg från sin tidigare förfalskande läkare. Vad händer då? Jo Thomas Bodström hemligstämplar regeringens agerande i ärendet om nådeansökan. Är han bättre än företagsskojaren i det läget? Är han bättre än den sk psykiatern? Nej det stinker och det rejält.
Hela processen skulle vändas till att alla berörda personer skulle ha en skyldighet att frånträda sin sk sekretess i fall där kriminalitet eller myndighetsmissbruk och liknande förekommer. Avsteg skulle jämföras med mened (minst) i straffskalan. Sedan kanske man kan få tillbaka folks förtroende för samhället igen.

Friidrottstävling.

Idag var det friidrottstävling på Framnäs. De klassiska Vänerspelen fick i år vika sig pga funktionärsbelastning i och med att klubben (LIS) i år återigen arrangerar Götalandsmästerskapen. Nu blev det i stället Vänerspelen löparfestival 2008 och det blev väldigt bra det också. Det är alltid kul att se ungdomar idrotta. Här kommer lite bilder.

Clabbe o Håkan organiserar inför dagens första start.


Dagens första segrare.


Dagens minsta segrare.


Dagens häftigaste bild. (inte så illa med mobilen va)


"Chefen" i arbetstagen ;-)


Ett nytt klubbrekord från måldomarens vy.


Dagens blötaste.


Dagens blötaste igen. Vattengraven samlar alltid fotografer.

Tillväxten sjunker stadigt med Reinfeldt.

Arbetslöshet 8,1 %

(juni 2008)

Folkmängd 9 208 034

(31 maj 2008)

Konsumentpriser 4,3 %

(juni 2008 jämfört med juni 2007)

BNP +0,7 %

(2 kv 2008 jmf med 2 kv 2007)

Källa: SCB


Tar man bort kalendereffekterna så är tillväxten NOLL andra kvartalet. Bra jobbat alliansen!

Arbetskraftskostnaderna ökade med 2,0% för arbetare och med 3,2% för tjänstemän.


Fredagens solförmörkelse.

Ja solförmörkelsen till trots var det lika varmt. Grabben fotograferade händelseförloppet med sitt teleskop och digitalkamera.


Sista högsommardagen? (för den här gången)

Ja det gällde att ta vara på den sista värmen idag (fre) när Vänern låg som en spegel och med en badtemperatur på minst 24 grader Celsius. Kl.15.00 väntade jobbet så det blev ganska tidigt ut på sjön.
Lite smolk i glädjebägaren, var det ett mindre utbrott av algblomning som mötte oss?

RSS 2.0