LAS,

är en lag som ofta kritiseras av alliansdebattörer med den felaktiga vinklingen att det är svårt för företag att "bli av" med arbetare som missköter sig m.m m.m m.m eller bla. bla. bla bla. Idag finns det visstidsanställningar (vilket utnyttjas tillfullo) provanställningar, bemanningsföretag o.s.v. så det sk. "problemet" med oönskad arbetskraft borde vara minimerat till promillesiffror. Arbetsgivaren har hur många chanser som helst att se om arbetskraften uppfyller deras önskemål INNAN de skriver en tillsvidareanställning.
Vad dessa debattörer borde göra är att vända på frågan istället, hur skall arbetarna bli av med dåliga företagare?
Idag blir ju exemplen på dessa bara fler och fler. Br. Henrikssons stenhuggeri i Kungsbacka är ett exempel, de är försatta i blockad eftersom de vägrar att skriva kollektivavtal (vilket garanterar konkurrens på lika villkor). De hotar fackets blockad-vakter och bär sig rent allmänt väldigt illa åt.
Nu senast är det Rentman i Lidköping som beskylls för att ha utnyttjat ungdomars okunskap. Som tur är har det kommit till fackets kännedom så att de har agerat. Rentman själva har inte gjort ngt fel, säger de. Kan iallafall konstatera att det finns tre olika Rentman på samma adress i Lidköping, Rentman i Lidköping AB, Rentman i Vara AB och Rentman i Lidköping Handelsbolag. Varför?
Som sagt vänd på frågan och fråga HUR ARBETARNA KAN BLI AV MED DÅLIGA FÖRETAGARE!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0