Friskolor är Privatskolor.

En ung liberal slår i dag ett slag för valfrihet på Liköpingsnytt genom att tycka att det bör vara enklare att starta privatskolor.( Man skall kalla saker och ting vid sitt rätta namn.)
Man får väl ursäkta honom med hans ungdomliga oförstånd när han inte inser att dessa skolor enbart skapar segregation och inte valfrihet. Privatskolorna väljer själva vem de vill ta in till sina utbildningar och de som blir kvar skall kommunerna ta hand om. Samtidigt skall kommunerna betala för alla elever, även de i privatskolorna vilket blivit en lukrativ marknad för kapitalisterna. Locka in så många som möjligt så att vinsten blir maximal. Är det någon som tror att utbildningens kvalitet kommer i första hand för ägarna? Nej knappast, det är ju bara att locka med en gratis dator eller liknande så är vinsten säkrad. Kommunen betalar.
Det här håller på att underminera hela skolväsendet och det bör var en av de första saker en ny majoritet tar ställning till 2010, att förbjuda dessa privatskolor. En väldigt bra anledning för den som tänkt lägga sin röst på mp att tänka om.
Det gäller att tänka efter före!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0