Kan man lita på banken?

En god vän fick idag beskedet att kontokortet var spärrat pga ngn form av bedrägeri, skimning eller liknande ägt rum. Det är ju knappast revolutionerande längre eftersom sommaren verkar vara en högtid för bedragarna och man nästan dagligdags kunnat läsa om att sådan utrustning hittats uppsatt.
Något mer förvånande är att inte Svenska banker höjer standarden på säkerheten genom att använda chipet i stället för magnetremsan så att vi får lika hög säkerhet här som i europa i övrigt.
Som allt annat så är det väl en kostnadsfråga och vill man inte satsa något så får man knappast något igen, mer än en lukrativ bedragarmarknad i det här fallet då.
En sak som ytterligare förvånade mig var att bankpersonen som ringde och meddelade att kortet var spärrat sade att ngn polisanmälan inte var nödvändig eftersom han skulle få tillbaka sina pengar ändå. Varför detta? Det är ju trots allt ett brott som begåtts. Är det så att bankerna vill mörka statistiken för att inte få negativ reklam? Hur skall i så fall polisen kunna göra riktiga prioriteringar om man inte ens får veta att något brott har begåtts?
Det luktar lite unket varje gång någon försöker mörka och dölja oegentligheter, "även" om det är en bank!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0