Upphäv sekretessen!

Allt för ofta ser man i tv och tidningar myndighetspersoner och andra som i fall där olagligheter, myndighetsmissbruk eller liknande förekommer hänvisar till sekretess eller att man inte uttalar sig i enskilda fall etc etc.
Efter att återigen sett ett Josefsson-program så väcks de här frågeställningarna. En storbedragare och företagsplundrare skyddas direkt och indirekt av bankchefer, revisorer, advokater och t.o.m. en psykiatrisk överläkare. Hur kan en sådan läkare överhuvudtaget få behålla sin legitimation när till och med bedragaren ställd inför fakta erkände att han tillskansat sig läkarintygen enbart med motivering att slippa straff. Och trots att åklagare och polis fick till en egen psykundersökning som visade på det rätta tillståndet så att han dömdes till fängelse, får han ändå, efter detta, nåd av regeringen med ytterligare ett läkarintyg från sin tidigare förfalskande läkare. Vad händer då? Jo Thomas Bodström hemligstämplar regeringens agerande i ärendet om nådeansökan. Är han bättre än företagsskojaren i det läget? Är han bättre än den sk psykiatern? Nej det stinker och det rejält.
Hela processen skulle vändas till att alla berörda personer skulle ha en skyldighet att frånträda sin sk sekretess i fall där kriminalitet eller myndighetsmissbruk och liknande förekommer. Avsteg skulle jämföras med mened (minst) i straffskalan. Sedan kanske man kan få tillbaka folks förtroende för samhället igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0