Sandlådan "världen"

Reinfeldt o Bildt visar nu "styrka" genom att kräva att Ryssland drar tillbaka trupperna från Georgien. Ryssland visar inte respekt för ett demokratiskt lands suveränitet o.s.v. o.s.v.
Vilken respekt har västvärldens s.k. demokratier visat för Palestiniernas demokratiskt valda regim? Vilka krav ställdes när Israel våldtog densamma med våra s.k. demokratiers goda minne. Vad görs åt Israels "Berlinmur"?
Nej demokrati har inte ett skit med vare sig Palestina eller Georgien att göra. Av hävd vet vi att Israel alltid kommer att stå under USA:s beskydd och alla de demokratier som "lyder" under dem.
Att hävda demokratin som orsak till varför Ryssland inte borde gått in i Georgien gör ingenting annat än underminerar förtroendet för demokratin och allt den sägs stå för, i övriga världen.
Det är med Georgien precis som med Irak, oljan ligger bakom och i Georgien är det en pipeline till väst som nu riskerar att inte bli av, som är den stora orsaken till att USA agerar som de gör. Och "lydstaterna" med Reinfeldt o co agerar för att rättfärdiga hela agerandet. Det är väl ingen som fortfarande tror att Irakkriget orsakades av något annat än tillgången på olja. Och vi som "lydstat" tjänar också på det utan att vi behöver skita ner oss med att deltaga i själva kriget, annat än sekundärt.
Irak är väl Bushs sätt att leka i sandlådan som vuxen, men i Georgien har han fått en motlekare att tampas med.
Skillnaden mellan pojkar och män, priset på deras leksaker. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0