Du har väl hembidrag, Bertil Jonsson (M)?

Ja du har väl många bidrag för den delen, förutom hembidrag så har du väl bilbidrag, olycksfallsbidrag eller kanske rent av livbidrag och pensionsbidrag?

Låter det korkat? Visst gör det, men det är ju precis så Moderaterna argumenterar i den allmänna debatten! De gör det omvänt bara.

De pratar om bidragssamhället i generella termer och Fredrik Reinfeldt talar allt som oftast om vänsterns bidragssamhälle i svepande ordalag. Det är ett generaliserande ordmissbruk med avsikt.

För vad det handlar om egentligen är våra trygghetsförsäkringar såsom sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkringen m.fl. Detta blir i Fredrik Reinfeldts och Moderaternas munnar helt felaktigt ”bidrag”.

Visste ni förresten att taket för A-kasseersättningen var högre 2003 än vad den är idag? Detta hör man aldrig något om i debatten. Ändå är det bara 2 av 10 arbetslösa som idag når upp till denna ersättning.

Men det som egentligen är bidrag, det som i folkmun kallas ”socialbidrag”, det hör man aldrig någon Moderat tala om. Kanske för att dessa ”bidrag” under Moderaternas ledning ökat med 43%.Det är detta det mest grundläggande bidrag, som skall förhindra att folk som råkat riktigt illa ut (eller råkat ut för alliansen) skall svälta ihjäl.

Orsaken är ju naturligtvis regeringens alla utförsäkringar ur våra trygghetsförsäkringar och detta rimmar ju mycket väl med vad Fredrik Reinfeldt uttryckte i sin bok ”Det sovande folket”.
Där skrev han: ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras.”
Problemet är bara att allt fler får nöja sig med detta i Fredrik Reinfeldts Sverige. Ingen framtid jag önskar för mina barn iaf!

Men alla bidrag som alliansregeringen själva infört har man istället döpt till ”avdrag”.
Då handlar det om rena bidrag till alla med tillräckligt höga inkomster för att kunna få del av dem. Låginkomsttagare göre sig ej besvär!

Sen har vi ju Sveriges numera enskilt största arbetsgivare, kallad FAS 3! En arbetsgivare som sysselsätter allt fler i landet till minimal kostnad om ca 5000:-/mån. Den som sysselsätter någon i denna FAS får ett lika stort bidrag för var och en däremot. Bidrag som gör ett fåtal till mångmiljonärer på andras elände istället för att utbilda de drabbade till att kunna ta de jobb som faktiskt finns.

Så jag får väl fråga Bertil Jonsson (M) om han har ”hembidrag”, eller om Moderaterna någon gång tänkt sig att försöka föra en seriös debatt och kalla saker för vad de faktiskt är?

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0