EU=Arbetslöshet.

Fallen blir allt fler i landet om hur lönedumpningsproblemen ökar, och nu ganska lavinartat tack vare EU-medlemsskapet. Precis allting som Vänsterpartiet varnade för håller nu på att förverkligas. LO-tidningen hade en rapport om att lastbilschafförer i Sverige nu har de sämsta förhållandena i hela EU. De anställs via polska bemanningsföretag för att köra i Sverige på villkor som ligger långt under våra kollektivavtal. Ett exempel som ges är ett åkeri i Skara med 25 bilar men 0 anställda chafförer, de hyrs in från Polen.

Samma visa tycks det vara inom skogsnäringen där lettiska skogsarbetare fick 17 kr./ tim plus traktamente. Detta har Dagens Arbete en artikel om. Och byggbranschen o.s.v.!

Är det konstigt att vi sen har arbetslöshet? Högern (Alliansen) lär ju inte försöka råda bot på avarterna men varför är facket och sossarna så passiva? Är det för att de medverkade till att lura in folket i detta? I så fall är det nog hög tid att de biter i det sura äpplet snart och erkänner detta misstag och återigen tar upp kampen!

Inte gynnar det trafiksäkerheten heller!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0