IF Metall bryter åter löftet!

Återigen splittrar IF Metall med Stefan Löfvén i spetsen arbetarrörelsen. Nu är det inte något "krisavtal" som det kallades vid senaste tillfället, nu är det ett "ungdomsavtal" som hastigt och (o)lustigt skall göra arbetsgivarna glada. 75% av lägstalönerna i avtalet skall ungdomarna få hålla tillgodo med. Är det ingen i IF Metalls förhandlingsgrupp som förstår vad innebörden i ordet "lägstalöner" innebär. Undra på att det är kris i S-rörelsen med sådana företrädare inom det fackliga. Tycker att krisen inom S i mångt och mycket liknar en effekt av de dåliga avtal och förhandlingar som IF Metall visar prov på. Medlemmarna blir vilsna och känner sig svikna och tycker att de kan lika gärna rösta borgerligt som att rösta på S. Egoismen visar sig i röstresultatet när man märker att facket tydligen ändå skiter i mig som enskild medlem. Inte fan betalar folk medlemsavgift för att ständigt få försämringar, nej då röstar de istället egoistiskt och stenen är i rullning. Detta kunde undvikits om de istället valt att lägga sin röst vänsterut men eftersom sossarna i mångt och mycket ses som ett halvborgerligt mittenparti så är väl steget närmare till borgarna. Fan vet! Sossarna själva verkar ju tro att de kan vinna borgerliga röster genom att själva bli mer borgerliga? Istället spelar de borgarna i händerna än mer, men få dem att begripa det!
Ska citera några av de kommentarer som kommit in till Dagens Arbetes artikel ang. detta. Löfvén själv försvarar naturligtvis avtalet, men den mannen verkar vara totalt ryggradslös. Alliansens bäste tjänare. AVGÅ!

"Ännu en gång så är IF Metall på väg och visa att man inte tycker att löftet är värt någonting. Det är frustrerande att jobba fackligt när dom beter sig på det här sättet. Det enda positiva är att man är medlem i ett annat förbund."

"Förvånar mig inte. Facket tillsammans med socialdemokraterna fortsätter splittra upp medlemmarna i olika klasser. Man får numera ont i magen av oro när facket förhandlar om något. Men man kan vara säker på att facket kommer fortsätta ta från de sämst ställda och ge till de redan gynnade. Jag fattar inte hur det blev så här."

"Jag förstår inte denna brådska IF Metall, rusa iväg och öppna upp för lägre löner för unga. Ska man ha lärlingslöner måste man styra upp dem. Kolla elektrikeravtalet där finns fullt med regler som måste uppfyllas om en lärling ska anställas. Snälla IF Metall, sitt still i båten och invänta de andra LO-förbundens syn på frågan. Ingemar Göransson var är du? Du har ett hästjobb med att åka runt och föreläsa om Löftet."

"Krisavtal, ungdomslöner, avtalade försämringar i LAS och ett på tok för dåligt löneriktmärke i årets avtalsrörelse. Nu är det dags att utesluta IF Metall ur LO-kollektivet eller att medlemmarna avsätter förbundsledning och ombudsmän. Dags att industriarbetarna reser sig upp och säger ifrån.
"

Det fackliga löftet!

Vi lovar och försäkrar
att aldrig någonsin
under några omständigheter
arbeta på sämre villkor eller till lägre lön
än det vi nu lovat varandra.

Vi lovar varandra detta
i den djupa insikten om
att om vi alla håller detta löfte
så måste arbetsgivaren
uppfylla våra krav!


Kommentarer
Postat av: På jobbet!

Ett reportage om IF Metalls krisavtal, fordonskrisen och Scania Södertälje. Personintervjuer med fackklubbsekreteraren där samt ett antal enskilda medlemmar.



http://padittjobb.wordpress.com/2011/07/23/sodertalje-if-metall-brottas-med-scanias-harda-linje/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0