Betala statsskulden?

Jonas Sjöstedt sa en väldigt bra sak i riksdagen idag när han ställde frågan varför vinster alltid är privata medans skulder alltid är allmänna?
Vi hade en liten diskussion på jobbet i går kväll då jag tog upp detta med just förmögenhetsfördelningen i samhället (eller förmögenhetskoncentrationen rättare sagt) kontra statsskulden.
Det är ju 10% av svenska folket som äger totalt 72% av de finansiella tillgångarna i landet (SCB 2007).
Varför inte helt enkelt dela upp statsskulden efter samma procentsats? Då får vi ju betala efter bärkraft, något som t.o.m. Moderaterna sade sig vara för idag. Då får vi som tillhör 90% av befolkningen dela upp 28% av statsskulden oss emellan och de som utförsäkrats o.s.v. slipper helt. Kan det bli mer rättvist? Det vore verkligen ett seriöst förslag att lägga fram för Sveriges riksdag. Moderaterna påstår ju sig vilja bli av med statsskulden så varsågod, här får ni lösningen alldeles gratis!


Kommentarer
Postat av: Lasse Strömberg

Bra förslag, det ställer vi givetvis upp på med omedelbar verkan.

Fast det där med att moderaterna vill bli av med statsskulden, kan man verkligen tro på det? Det var ju moderater, Gösta Bohman, som skapade statsskulden för att kunna sänka skatter utan att det märktes.

2010-11-03 @ 22:37:51
URL: http://fotolasse.se
Postat av: Oven

Ja de påstår ju det Lasse, men de är ju aldrig att lita på förstås ;-)

2010-11-03 @ 22:45:52
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0