Lämna ungdomarna "IPRED"!

-Vi skall inte jaga en hel ungdomsgeneration, uttalade lögnaktigt Fredrik Reinfeldt inför valet. Nu är det precis det han stiftar lagar för att göra. Aliansen sviker återigen ett av sina löften från valrörelsen.
Hela den här diskussionen om fildelning och piratkopiering är ju bortom all vett och sans. När teknikutvecklingen är så snabb att industrin inte hänger med i svängarna skapas ständigt dessa motsättningar.
Men vad handlar det om egentligen? Jo ett antal bortskämda artister värnar naturligtvis om sina egna intressen att tjäna så mycket som möjligt till så liten arbetsprestation som möjligt. Det skall räcka att skriva en låt så skall man bli rik och slippa arbeta sen, ungefär som att vinna på tips. Men det som aldrig nämns i debatten är att artisterna har ju redan kompensation för att deras musik blir kopierad. Det var ju därför som STIM startade när kasettbandspelaren kom, att sedan kopieringen som sådan flyttat till datorn är väl inte så konstigt i sig. I sak är det ju knappast någon skillnad om jag kopierar en låt från radion till kasettband eller om jag kopierar en låt från en fildelningssajt. Detta bör, om inte artisterna så juristerna inse, och sätta P för denna idiotdebatt, för det är vad det är. En idiotisk debatt driven av näriga artister och skivindustrin.

Det som däremot bör utredas är hur filmindustrin skall kunna få en ersättning som liknar den som STIM är. De står idag helt utan kopieringsersättning så vitt jag förstått och det är ju naturligtvis helt orimligt. Lös denna bit istället för att kriminalisera majoriteten av folket så är problemen ur värden sen.
http://vfugruppen.wordpress.com/category/uncategorized/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0