Sänk skatten!

Detta hör man från allianspartierna i varje valrörelse. Lite ironiskt kan man sedan se att när verkligheten kommer ikapp dem så gör de precis tvärtom. Detta ger man prov på nu både i Vara och Götene. I Götene höjer man med 40 öre, en höjning med bred politisk förankring eftersom även S, V och MP hade samma höjning i sin budget.
I Vara kom man fram till en höjning med 30 öre med en oenig allians som följd eftersom centern ansåg att en höjning med 60 öre var nödvändig för att inte behöva skära mer i verksamheterna. Moderaternas förslag var att inte höja skatten alls. Då skall man beakta att centerpartisten Kjell Gustavson ansåg att kärnverksamheten varit åsidosatt i Vara kommun och att socialnämnden varit underbudgeterad under flera år. Individ och familjeomsorg dras med kontinuerliga underskott och när det gäller äldreomsorgen skrapar man på bara benen idag.
-Enligt de undersökningar som finns har Vara lägst bemanning i Skaraborg sade han också och pekade på att socialnämndens verksamhet fått anmärkningar från Länsstyrelsen och även har sanktionshot hängande över sig. (NLT)
I Vara kommuns moderater finns ju deras rikspolitiker i sjukvårdsfrågor Cecilia Widegren. Hennes kommentar när centern anser att "man är inne och skrapar på benen" i äldreomsorgsverksamheten är: - Dessutom finns risken att man öppnar kranarna lite när intäkterna tickar till. Men att hon och moderaterna är villiga att satsa 15 miljoner om året på Vara horse arena är tydligen inget problem för dem. Behöver man tala om, att Widegrens stora intresse vid sidan av politiken är just hästar. 

Bristande trovärdighet eller bara okunnig?

Eller både och?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0