Sko mig!

C-H Svanberg skall nu ha igenom ett nytt bonusprogram inom Erixon. Företaget går sämre men bonusen skall stiga. Aktieägarnas förtroende har rasat men bonusen skall stiga.
Samma visa i börsbolag efter börsbolag. Ursäkta men skulle inte bonusen vara lite extra eftersom företaget gick extra bra?
Det är något som är väldigt fel med ägarstrukturerna inom hela det Svenska näringslivet när man så gravt år efter år kan sitta och sko sig på andras arbete helt utan att behöva prestera något själv. Här handlar det om miljoner och de som tillskansar sig detta ropar samtidigt på sina politiska själsfränder (nya) att jaga småfolket som sägs fuska med bidrag. Systematiskt har man med medias hjälp bankat in i folket hur utbrett fusket är genom kraftiga överdrifter som man vet att folk varken hinner eller har möjlighet att kontrollera. De gånger sanningen kommer fram som visar dessa överdrifter viftas det bort med att det är ändå inte acceptabelt.
Folksams representant hade en väldigt bra liknelse ang. Erixons nya bonusprogram.
- det är som att delta i en löpartävling där man springer med vinden i ryggen och belönas för hur fort man springer oavsett om man slår några andra löpare eller inte.
All heder åt denna träffande jämförelse.

image91

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0