Fildelning på tapeten igen.

Vad trött man blir på detta eviga tjat om fildelning. Förbud o kontroll gapas det efter av de som säger sig värna om individens frihet.
Det är precis samma tjat idag som när kassettbandspelarna kom, då var det olagligt att spela in musik från radion. Jag skulle vilja se det parti som vågade lägga ett sånt förslag idag.
Debatten som är nu har egentligen inte ett skit med själva fildelandet att göra. Det är marknaden som försöker försvara sina oskäligt förmånliga villkor och därmed för höga priser. Då är det helt plötsligt legalt att ropa efter förbud och kontroll. Men att marknaden skall anpassa sig efter konsumenten (som ju är basen för allt) och det som konsumenten efterfrågar det bryr man sig inte om.
Tog man inte ut oskäligt höga priser så vore inte fildelningen något problem över huvud taget. Men det är klart att tittar man på andra sidan atlanten hur filmstjärnor m.fl. lever i Hollywood och vilka summor de får för en filmroll så är det inte så konstigt att filmpriserna är oskäliga. Undra hur många miljoner man lägger på sin lobbyverksamhet mot barn o ungdomar.
Släpp hela grejen och låt marknaden få anpassa sig och sina priser så slipper vi detta eviga tjat sen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0