Kommunalråd vilseleder allmänheten.

På förra fullmäktigemötet i Götene så lovade Kenth Selmosson (S) att han skulle redovisa samtliga kostnader för Medeltidens Värld. Detta gjorde han nu på det senaste mötet och han påstod då att kostnaden var "endast" 68 miljoner, inte 80 eller 100 miljoner som det spekuleras om i kommentarsspalterna i media.
Problemet för Selmosson är bara att man i höstas redovisade en total kostnad om 74 miljoner. Skillnaden däremellan kunde han nu inte redogöra för. Dessutom har han efter den redovisningen dragit igång en försäljningsprocess som det inte blev något av. Inte heller detta torde ha varit gratis! Det var heller inte med i redovisningen.
Nej de 68 miljoner som Selmosson redovisade var endast kostnaden som varit för bolaget Medeltidens Värld. Därutöver har kommunen nästlat in sig i avtal som t.ex. den berömda borgen som byggdes för 8 miljoner och kommunen skulle hyra i 20 år för en total summa om 16 miljoner.
Inte heller hade man med några kostnader för det politiska arbetet med extra fullmäktigemöten, KS möten, advokatkostnader, m.m m.m.
Så frågan är väl närmast varför man vilseleder väljarna genom att enbart redovisa kostnaderna för vissa delar av detta misslyckade projekt? När det handlade om LOV:en och de pengar som skulle återbetalas till staten så hade man koll på varenda liten pinal och varenda minut som ngn tjänsteman lagt ned. Varför redovisar man inte Medeltidens Värld projektet på samma sätt? Det är inte svårt att gissa svaret. Endast den som har något att dölja ...............
Det är tråkigt med folk man inte kan lita på.

Kenth Selmosson (S)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0