Världen mot oljelobbyn!

"Solenergianläggningar på några procent av världens öknar skulle räcka för att klara välfärden för 10 miljarder människor, skriver Christian Azar."

Detta står att läsa i en artikel på DN debatt idag och är egentligen talande för sig självt för hur utvecklingen framåt borde se ut. Men så är det det där med oljelobbyn. En oerhörd bromsklots för att snabbt komma ifrån det fossilbränsleberoende samhället. Har de inte upptäckt att det faktiskt finns öknar i USA också? Det är tur att Tyskland tog sitt beslut om att lägga ner kärnkraftsverken och istället satsa på förnybart. Ett beslut som även fasar ut fossilbränsleberoendet. Det krävs politiskt mod om man vill åstadkomma förändring, något som vår nuvarande regering är i total avsaknad av. Men prata är de bra på.

Foto: Jimmy Nordström

Kommentarer
Postat av: jeppen

Är du ironisk? Tyskland bygger kol och gas som galningar för att kunna lägga ner kärnkraften. De hade kunnat välja att lägga ner brunkolet istället för kärnkraften, för de var ungefär lika stora i Tyskland.

2012-04-11 @ 17:10:08
Postat av: Ove Nordström

Den Tyska regeringen räknar med en kraftig minskning av kolkraften, från dagens 31 % (trots kärnkraft) ned till 14 % 2032 (med mer förnybart).

Ironiskt?

2012-04-11 @ 22:13:36
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: jeppen

Kol, inklusive brunkol, är över 40% i Tyskland enligt de senaste siffrorna jag kan hitta på nätet.Tyskland har ungefär 23% brunkol och 23% kärnkraft. Man väljer att lägga ner kärnkraften och resten kommer att bli som det blir. Det är självklart att kärnkraftsnedläggningen leder till oerhörda koldioxidutsläpp jämfört med det uppenbara alternativet.

2012-04-12 @ 09:57:03
Postat av: Ove Nordström

Som sagt: Den Tyska regeringen räknar med en kraftig minskning av kolkraften, från dagens 31 % (trots kärnkraft) ned till 14 % 2032 (med mer förnybart).

2012-04-12 @ 15:02:47
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0