Vi borde ha mer jobbskatteavdrag!

Reinfeldt presenterar ett femte jobbskatteavdrag. Vad skall man säga om det? Jo att vi borde ha mer jobbskatteavdrag, eller en helt annan förmögenhetsfördelning än vad vi har idag. Låginkomsttagare har även i Socialdemokraternas Sverige varit kraftigt överbeskattade. Och när Göran Persson "sanerade" statsfinanserna efter nittiotalskrisen var det också de som fick ta den största smällen. Enligt min mening har Göran Persson aldrig varit Socialdemokrat annat än till namnet, politiskt har han varit precis lika högborgerlig som Fredrik Reinfeldt själv. Detta visar han ju också med eftertryck i sitt sätt att sko sig nu om inte annat.
Men jobbskatteavdrag i Fredrik Reinfeldts tappning är precis lika förkastligt som Göran Perssons sätt att leva under täckmanteln S.
Reinfeldt påstår med eftertryck att hans jobbskatteavdrag ger mest till de med lägst inkomster. Rent och skärt bullshit naturligtvis!
Det som är intressant är att veta hur summan av kardemumman av alla skattesänkningar har fallit ut. Slopad förmögenhetsskatt,  höjd brytpunkt för statlig skatt, Rut o rot mm. Då är det de redan rika som blivit än rikare. Något som också Aftonbladet visade med en faktafilm om förmögenhetsfördelningen i landet.
När 5% av landets befolkning äger över 80% av alla tillgångar är det något som är rejält snett. Reinfeldt har lyckats lura landets befolkning med att nöja sig med smulorna samtidigt som han gett brödet åt herrarna.
Detta borde Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt ta fasta på! Först då kan man göra verklig skillnad.
Så väldigt gärna mer jobbskatteavdrag till låginkomsttagarna, men kombinerat med sänkt brytpunkt för statlig skatt och en rejäl förmögenhetsomfördelning från de 5%en egentliga Moderater till de övriga 95%en av befolkningen! Då kan V göra verklig skillnad!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0