Hamnstaden Lidköping.

Lidköpings framtidsprojekt "hamnstaden" har inte utvecklats helt enligt ritningarna det senaste halvåret. Länsstyrelsen krävde att hela området skulle saneras innan några bostäder fick byggas.
Kommunen hade räknat med att det skulle räcka att sanera området undan för undan allteftersom byggandet framskred. M.a.o. innebär länsstyrelsens beslut en tidigarelagd stor ekonomisk kostnad. Jag hoppas och tror för projektets skull att man inte gör om samma misstag som man gjort i grannkommunerna med sina "hjärteprojekt" Medeltidens Värld i Götene och Vara horse arena i Vara. Två projekt som fallerade å det grövsta pga av ren och skär dumdristighet i kommunledningarna enl. min mening. Det går inte att forcera fram stora projekt på det sättet. Fartblindhet leder enbart till tunnelseende och därmed felaktiga och rent odemokratiska beslut.
Nu tror jag ju att Lidköpings kommunledning är betydligt klokare i sina projekt än vad grannkommunerna är, det visar ju om inte annat den fina Sparbanken Lidköping Arena som blivit en sån fantastisk succé. Jämför med Vänersborgs satsning som blivit en totalflopp pga även där forcerade odemokratiska beslut.
Även Lidköpings fantastiska satsning på ridklubben var oerhört lyckad till glädje för väldigt många kommuninnevånare och även andra besökande gäster. Andra lyckade satsningar är motorstadion, upprustningen av Framnäs o.s.v.
Men det finns nog ändå en anledning att mana till lite försiktighet med hamnstadsprojektet så att inte detta (hemska tanke) blir ett Lidköpings Medeltidens Värld. Inte för att jag tror att det skulle gå så illa men .......... , osvuret skall ju vara bäst sägs det ju!
 
Hamnstadens blivande grannar?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0