Den fula ankungen.

Folkpartisten Pär Johnsson, numera första namn i Lidköping har en otroligt snedvriden verklighetsuppfattning om vad oppositionspartierna står för. I ett snurrigt inlägg på sin blogg om att vårt välstånd byggts enbart tack vare att vi stått utanför de stora krigen konstaterar han att Sverige före dessa krig var fattigt. Ja det var de flesta länder före krigen jämfört med vår tid, det var bland annat en av anledningarna till att det blev krig. Sen kan man ju fråga sig varför FP då ivrar så för att vi aktivt skall deltaga i krig (Afghanistan) om det som han själv beskriver det leder till att vi då blir fattigare?
Vidare konstaterar han att: "Vi kan inte förlita oss på trygghet och att saker löser sig. Vi måste bygga en ny tid där eget ansvar och ambitioner väger tungt för att kunna hänga med och därmed få in pengar till välfärd och trygghet.
Att som S/ V och MP tona ner egna ansvar/ krav och ambitioner är förkastligt." (slut citat)
Att gemensamt arbeta solidariskt för allas vår välfärd är väl om något en sak som kräver personligt ansvar/krav och ambitioner av var och en! Men om det är så borgerligheten ser på det så är det ju inte så konstigt att Sverige gått kräftgång till och från. Borgarna har tydligen trott att  de kunde luta sig tillbaka och enbart förlita sig på att staten skulle ta hand om allt och alla. Och med tanke på att de trots allt representerar ca 40% av befolkningen förstår ju var och en vilken bromsklots denna borgerlighet innebär. Och praktiskt har de ju verkligen under denna mandatperiod visat vad personligt engagemang innebär för dem. "Andra" skall genom sänkta ersättningar och försämrade trygghetssystem "piskas" till att inse att det bara är deras eget fel att de blivit arbetslösa eller sjuka! Men de får det ju så mycket bättre när de får ett jobb sa Anders Borg. Frågan är väl bara när i så fall?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0