Lärarlegitimation?

Visst är det bra med en legitimation för att höja statusen på yrket och också för föräldrarna för att säkert veta att den som betygsätter barnen också har rätt utbildning. Sedan kan man ju fråga sig om alla som har körkort är bra bilförare för det? Det finns absolut mycket man kan ställa sig frågande till ang. denna åtgärd.
Kommer vi i framtiden att se en minskande andel lärare för att driva upp lönenivåerna? Se bara hur det inte fungerar med läkarna, ständig brist och tydligen finns det inte politiskt mod i den svenska riksdagen för att ändra på detta förhållande. Nej istället har vi import av läkare och stafettläkare som fungerar som blodiglar på regionernas ekonomier. Kommer vi nu också att få stafettlärare? Troligen, och antagligen har Alliansen räknat med att det skall bli så eftersom de underfinansierat åtgärden med lärarlegitimationer med en halv miljard. Sänkt skatt men ökade offentliga utgifter, klart att det är ett orimligt förhållande, men när dessa problem börjar dyka upp står säkert major Björklund på barrikaden och skriker ut PRIVATISERING!!!!!!!!! Och hur skall det gå till om en behörig lärare skall sätta betygen åt en obehörig? Det är väl bara att den får lov att hålla i pennan och skriva ner vad den andre säger?
Men som sagt, bra för lärarna och bra för föräldrana men det kommer att kräva ett enormt väl utfört politiskt arbete för att genomföra på ett acceptabelt sätt. Här tror jag den stora bristen ligger så länge vi har Alliansen och major Björklund vid rodret. Men det har vi väl inte när denna åtgärd skall träda i kraft, för det var ju 2012 detta skulle ske.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0