Tack för 2012!

Tack Alliansregeringen för att ni fortsatt inte klarat av att lösa problemet med massarbetslösheten    trots alla löften om motsatsen redan 2006. Nu är den ännu högre och när vi nu går in i ert sjunde regeringsår väntas arbetslösheten öka ytterligare! När skall era lösningar visa resultat?

Tack för att ni samtidigt lyckats sänka sysselsättningsgraden sedan 2006, det var inte heller vad ni lovade!

Tack för den fortsatt höga ungdomsarbetslösheten, mer än var fjärde ung är arbetslös. Det är 5,2 procentenheter mer än när ni tillträdde 2006. Arbetslinjen är verkligen lyckad!

Tack för att ni lyckats öka andelen som varit långtidsarbetslösa mer än 2 år, med 188% jämfört med oktober 2006.

Tack för att ni samtidigt har minskat platserna inom arbetsmarknadsutbildningen med mer än 60%.

Tack för FAS3 och övriga åtgärder som ni kallade riktiga jobb. FAS3 är nu vår i särklass största arbetgivare. Det är väldigt många fler ni gjort ”motiverade” att skaffa ett jobb? Hur många skall det bli innan ni är nöjda?

Tack för att ni fortsatt skickar allt fler ur trygghetssystemen och hänvisar dem till kommunernas försörjningsstöd (socialbidrag) istället.

Tack för att ni fortsätter att öka klyftorna i samhället. Andelen personer som lever under ”låg ekonomisk standard” ökade med 40% mellan 06-10. Samtidigt ökade andelen personer med ”långvarig låg ekonomisk standard” med 67%. Ert sätt att ”hålla ihop” Sverige?

Tack för ni (06-12) ökat skillnaden i nettoinkomst mellan kvinnor och män med 40%.

Tack för att ni ökat den relativa barnfattigdomen med över 30%

Tack för att ni ökar andelen otrygga anställningar för dem som fortfarande har ett arbete.

Tack för att ni fortsatt värnar om valhemligheten, det är ett tag sen Moderaterna slog på stora trumman och sa att de skulle redovisa allt.

Tack för att ni sänkte bolagsskatten och lånar till detta, istället för att utbilda de redan arbetslösa till de yrken som trots allt efterfrågas. Arbetsmarknadspolitikens anslag är ju nere på 0,9% nu, trots den värsta ekonomiska krisen någonsin. Under 90-talskrisen var dessa anslag 3%.

Tack för att ni fortfarande inte ställer krav på EU angående svenska kollektivavtal i Sverige. Det är ju enklare att bara påstå att man värnar den svenska modellen. Att utländska bemanningsföretag fortsatt tillåts dumpa lönerna och skicka ut svenska medborgare i arbetslöshet måste väl ändå vara bra för någon? Frågan är för vem?

Tack för att ni fortfarande inte bryr er om EU:s kritik mot visstidsmissbruket. EU regler som är till gagn för löntagarna är väl inget att bry sig om.

Tack för att ni ”förenklade” arbetskraftsinvandringen så att folk tillåts utnyttjas under slavliknande förhållanden.

Tack för fortsatta avregleringar. Den senaste är Bilprovningen. Att sälja av anläggningar till ett  utlandsbaserat bolag som inte klarade att själva finansiera affären var ju inget bekymmer. De fick ju låna av Bilprovningen för att köpa Bilprovningen. Låter sunt? Men det sägs ju ge valfrihet. Istället för EN statlig Bilprovning i ex. Lidköping blir det EN privatiserad och det måste ju öka valfriheten enormt.

Tack för att ni tar ansvar för statens finanser genom att svälta kommuner och landsting och samtidigt fortsätta vältra över nya kostnader på desamma. Att den kommunala konsumtionen sjunker spelar väl ingen roll så länge staten är ”bäst i klassen” ekonomiskt. Att kommunerna konsumerar av privata näringslivet kanske ni inte tänkte på?

Gott nytt år!
Ove Nordström (V)


Kommentarer
Postat av: Lasse Strömberg

Tack för den listan. Jag sparar den för framtida bruk i september 2014, om inte förr.
God röd fortsättning!

Svar: Tack detsamma!
Ove Nordström

2013-01-01 @ 16:55:09
URL: http://fotolasse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0