I Götene kan man konsten att bita sig själv i svansen!

Götene kommun har blivit prisade och rosade för sin enormt goda åldringsvård. Hög kvalité rakt igenom. Detta är alltså ett skolexempel på en kommunal offentlig verksamhet som fungerar rakt igenom! En Alliansstyrd kommun som prisas för den gemensamma kommunala verksamheten, ja det låter ju nästan för bra för att vara sant!
Nu har emellertid denna Alliansstyrda kommun kommit på den ""lysande" idén att privatisera hemtjänsten?????????
Uppenbarligen upplever man att det finns kvalitetsproblem inom denna verksamhet men istället för att försöka lösa de upplevda problemen så att hemtjänsten kan nå upp till samma fina kriterier som övrig åldringsvård så vill man nu istället privatisera denna. Tala om att bita sig själv i svansen! De som kommer att få betala kalaset är som vanligt brukarna och den personal som säkerligen kommer att friställas. Färre händer skall utföra mer för att ägarna skall kunna göra fina vinster på våra gemensamma tillgångar och brukarna och de anställda får sitta emellan.
Idag finns det så gott om exempel på dåliga privatiseringar så problemen kan knappast vara okända för Alliansen ens i Götene. Problemet är väl att de så fort ordet privatisering nämns tydligen tar på sig skygglapparna illa kvickt och rusar tunnelseende rakt in i eländet. Ekonomiska vinningar kan man heller inte påvisa.
Men naturligtvis är det ju väldigt enkelt för politikerna att göra detta. Allt eget ansvar är ju borta då. Ändå måste man väl ändå anse att det är politikernas och kommunernas skyldighet att ha detta ansvar.
Här har ni lite mer länkar till hur denna försöksverksamhet (privatiseringar) inte fungerar i praktiken.
Vårdanställda sägs upp - Kommunal hemtjänst - Privat hemtjänst ingen vinstaffär - Attendo - Olagligt schema - Fusk i Nacka
Ja listan skulle kunna göras mycket längre och man kan ju fråga sig varför våra skattepengar skall hanteras på detta oansvariga sätt? Och inte minst vad alla dessa avarter kostar, inte minst i fråga om kontrollapparat? Men det kanske hamnar på ett annat konto?

Även andra områden inom det offentliga är ju utsatta och det senaste jag såg gällde städning i skolor.
I Uppsala gjorde Uppsala Nya Tidning en enkätundersökning bland eleverna i 7 skolor beträffande städningen i desamma. Fyra skolor fick underkänt av eleverna och i dessa fyra skolor var det privata bolag som skulle sköta städningen. En slump? Nej knappast. En skola kan betala för tolv timmars städning men städaren själv får bara betalt för åtta timmars städning. Kommunalarbetaren har en artikel om detta.

Privatisering= tjuvarnas marknad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0