Äntligen!

Hos Kommunalarbetaren presenteras äntligen en undersökning som värderar arbetet i förhållande till samhällsnyttan. Något som ständigt skulle behöva lyftas fram och där facken verkligen varit dåliga på detta. Tack till Kommunal som tagit tag i detta!
Det är en tankesmedja i England (av alla ställen) som tycker att det är dags att tänka nytt när det gäller värdet på det arbete som utförs. Jag håller verkligen med!
"Eilis Lawlor, taleskvinna för tankesmedjan, säger till det brittiska BBC att lönenivåerna ofta inte återspeglar det sanna värdet av vad som skapas."
Bl.a. har de kommit fram till att en sjukhusstädare skapar ett mervärde på 10 pund för varje pund de får i lön. Men bankirer däremot, de förstör 7 pund för varje pund de får i lön.
Detta är verkligen något som partiet bör ta tag i centralt. Arbetsvärdering a la arbetsgivarna med individuella löner leder allt för ofta till rövslickarmentalitet och att löntagaren skall tvingas stå med mössan i hand. Så kära partikamrater ta tag i detta och bilda samverkansgrupper tillsammans med fackföreningar och S så att egoismen kan köras på porten en gång för alla! Nu finns ju verktyget!


Samhällsonyttan personifierad?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0