Nöjda kådisar. ?????????

Fredagen har tillbringats i ett regnigt Göteborg. Där fick jag in en lokalkanal på radion med några mycket nöjda kådisar som öste beröm över Göran Hägglund. Bl.a. så diskuterades hur bra sjukförsäkringsreformen blivit när Försäkringskassan nu kunde kräva tillbaka 350 miljoner felaktigt utbetalda kronor. Det var ofantligt mycket pengar tyckte de. Det är det naturligtvis för en vanlig dödlig, men i relation till momsfusket som rör sig om ca 65 miljarder ter det sig dock som en spott i havet. Eller det totala skattefelet som överstiger 150 miljarder.
Kanske det vore dags att införa en karenssumma på momsen så att företagen inte får dra av de första 10 procenten eftersom det fuskas så kraftigt? Det skulle ju ligga helt i linje med karensdagen i sjukförsäkringssystemet.
Nåväl, för att återgå till ämnet så var som sagt kådisarna väldigt nöjda med Hägglunds arbete. Att en och annan oskyldig råkade drabbas nämndes endast i förbigående och berodde då på att något enstaka Försäkringskassekontor var lite övernitiska i sitt utövande, men det är ju sånt man får räkna med uttryckte de sig. Inte med ett ord beklagade de att detta händer och inte med ett ord nämnde de heller de försämrade ersättningsnivåerna Alliansen infört och inte med ett ord nämnde de alla de som tvingats över till socialbidrag istället. Alla någorlunda insatta vet ju vilken skillnad det är på att kunna få socialbidrag jämfört med ersättning från försäkringssystemet.
Men så talar cyniska välmående människor som inte har ett dyft till övers för de utsatta grupper som verkligen är i behov av samhällets hjälp! KD slår sig hellre för bröstet själva så länge de kan stänka lite allmosor över "underklassen"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0