Kommunallagen måste skärpas!

"Campingen i Kristinehamn utökades och rustades upp för nio miljoner kronor, på inrådan av en konsult. Sen fick konsulten själv köpa campingplatsen – för fem miljoner kronor."

Detta citat är hämtat från Uppdrag Gransknings reportage om campingplatsen i Kristinehamn. Parallellen till Götene och Äventyrslandet är slående. Kommunen plöjer ner pengar i en anläggning som kommer en eller flera privata entrepenörer till del och skattebatalarna står för allting. Det var närmast komiskt att höra det Moderata kommunalrådet i Kristinehamn stå på fullmäktige och hävda att: "-detta är vår enda chans ............." I stort sett ordagrant som Kenth Selmosson uttryckte sig när Äventyrslandet skulle arrenderas ut till Bert. Tillvägagångssättet var också identiskt, inget anbudsförfarande, ofullständiga och rent felaktiga underlag och ett pris som är rena kompispriset. Till på köpet så lät den tänkta köparen i Kristinehamn kommunen stå för alla kostnader första säsongen eftersom köpet inte gått igenom eftersom det överklagats. Men inkomsterna tog han hand om själv. I Götene betalade inte heller Bert för elen o.s.v. och då gjorde kommunen det istället. 1 månadshyra betalade Bert det är allt. Hur förvaltningsrätten kan godkänna sådana här rena fiffelaffärer visar att systemet inte fungerar.

Det måste till en skärpning av kommunallagen! Om minsta avvikelse från verkligheten förekommer i underlag för liknande beslut så ska det gå att överklaga och få en annulering av besluten. Dessutom måste kommunerna tvingas till offentliga anbudsförfarande så att bästa möjliga pris erhålls. Som det är nu är det fullständigt oacceptabelt, särskilt när vi har så långa mandatperioder som 4 år. Detta missbruk och bedrägeri måste få ett slut så fort det någonsin går. Det undergräver allt vad förtroende heter!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0