Häpnadsväckande dålig journalistik!

Efter den tragiska olyckan på E20 utanför Vara där en hel familj bestående av två vuxna och tre barn utraderades inom loppet av ett ögonblick så har det mediala fokuset på vägens undermåliga standard åter aktualiserats. Nu är det Trafikverket som fått skarp kritik.
Även infrastrukturminister Hillevi Engström (M) intrevjuades i gårdagens TV-nyheter och det var här jag reagerade över den sanslöst dåliga journalistiken!
Hon sa i inslaget på frågan om när vägen kunde bli säker att: "- det tar nog tio år om man skall vara realistisk".
Vad är det som är så dåligt med detta då, kan man ju undra? Jo i Alliansens "historiskt stora" infrastruktursatsning som presenterades i höstas så hade man avsatt 2 miljarder till åtgärder av E20 fram till 2021. Detta räcker till att åtgärda två korsningar och till 30 km mötesfri väg vid Alingsås. Detta är alltså redan fastlagt i Alliansens "hitoriska" satsning. Så hur Hillevi Engström då skulle lyckas få vägen säker på tio år får man väl försöka utläsa i stjärnorna. Men det säger en hel del om hur man kritiskt bör granska deras lösmynta uttalanden.
Realistisk, var ordet i detta sammanhang.
Det är verkligen dålig journalistik att inte bättre kolla upp vad som redan är beslutat och sedan också låta dem oemotsagt få skönmåla sin egen dåliga politik!
Att sedan Cecilia Widegren (M) nu håller sig undan debatten efter denna tragiska händelse är kanske inte så konstigt. Hon har ju lovat i 20 år att alliansen vill bygga ut E20 till fyrfältsväg. Hon stod även bakom uttrycket "historisk satsning" i samband med de ynkliga 2 miljarder fram till 2021 som alliansen prioriterade när de själva hade avgörandet i sin hand! Realistiskt var alltså ordet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0