Svartbygge ok, svartbygge ej ok.

I Lidköping saknar alliansen allt vad konkret politik heter, därför letar man hela tiden istället fel och brister hos den styrande majoriteten i form av S, V, Mp. Det senaste exemplet är värmeverkets nybyggnation av sin anläggning. Styrelsen har av ngn anledning missat att ansöka om bygglov och tydligen skall nu ev. åtal väckas för detta. Har själv inga direkta synpunkter på detta annat än att det är synnerligen klantigt av styrelsen och bolagets VD.
Samtidigt i Grannkommunen Götene där alliansen styr ihop med S så har en ombyggnation skett av Apotekets lokaler eftersom de ville minska sin yta. När man påbörjat denna ombyggnation så kom man på att det behövdes bygglov för ändamålet. Ställningstagandet man då gjorde var att strunta i denna miss och avsiktligt fortsätta ombyggnationen för att inte hyresgästerna skulle bli drabbade.
Två paralella fall där allianspartierna i ena fallet ondgör sig över hanteringen och i det andra fullständigt ignorerar gällande lagstiftning.
Man slåss likt don Quiotte mot väderkvarnar!
Det som egentligen är intressant i sammanhanget är hur beslutsvägarna varit? Att kommunen skulle neka sig själv bygglov är knappast troligt, varken i Lidköping eller Götene. Det är troligen denna vetskap som gjort att byggnationerna fortsatt i båda fallen. Att sedan försöka vinna några billiga politiska poäng på en sån här fråga är nog att i förlängningen skjuta sig själv i foten.
Detta beteende är dock symtomatiskt för alliansen, man försöker ständigt göra en höna av en fjäder i brist på egen konkret politik!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0