Hur nära är krisen?

Europakten skall mot allt sunt förnuft stressas fram inom EU. Stora och viktiga beslut stressas i "normala" fall aldrig fram av annars normalt sett kloka personer. Men i en verkligt pressad situation händer saker även med de som annars anses vara samhällets klokaste, och då tar även dessa människor de mest irrationella och dåliga besluten. Är det detta vi nu ser hända inom EU med europakten?
Kanske är krisen redan ett faktum för de styrande, så att resten av processen är ett spel för gallerierna så att kapitalet kan rädda så mycket som möjligt åt sig själva innan folken lämnas åt sina öden?
Man vill ju inte tro att det förhåller sig så illa iaf inte i Sverige. Vi är ju "bäst" i klassen enl. Reinfeldt och Borg?
Varför vill då dessa båda herrar så promt tvinga in oss i denna pakt som cementerar nedskärningspolitiken (och arbetslösheten) för vanligt folk men skyddar bankerna till 100%? Kan det vara så att de är livrädda att det skall gå för oss som det gjorde för Irländarna? De kanske helt enkelt är rädda för att vi skall stå utan hjälp om vi ställer oss utanför denna pakt? Ja klicka på länken nedan så kan ni se hur det ser ut på Irland där nybyggda hela samhällen står tomma. Moderna spökstäder. Nu planerar man att riva dessa områden utan att någon någon gång ens flyttat in. Ansvar för ekonomin? Man ser inte värdet i det som människor byggt och skapat, man ser enbart värden i sedlar, eller siffror i en dator som egentligen inte har något egenvärde alls. Varför låter vi detta vansinne fortgå?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8653238.stm

Jag fick en intressant text av en klok (och äkta) socialdemokrat (det finns såna också) i detta ämne och som även behandlar Göran Perssons orättfärdiga och sneda "gloria". Mycket läsvärt.

"Som jag nämnde förut, kan regeringen vara rädd för en bostadskollaps och därmed följande bankstöd, och att regeringen vill låna pengar från fonden? Vem vet? Märks att de börjar få kalla fötter nu, Sten Nordin (m) var ju ute och varnade för bubbla. Så dags nu när de pumpat ut tiotusentals nya bostadsrätter på marknaden som är högbelånade. Moderaterna är inget konservativt parti, utan något slags nyliberalt mischmasch, som ser till att berika sina kompisar på vår bekostnad. Jag har inget emot rika människor som jobbat ihop sina pengar själv, men hur många såna finns det? Enklare att stjäla mina pengar via skattsedeln genom att ge bort gemensam egendom.

Tänker på hur man finansierade uppbyggnaden av järnvägarna på 1870-talet, att staten lånade upp och byggde ut för att de var i nationens intresse, de politikerna skulle anse det var stöld det som försiggår nu. Göran Persson och hans gäng lade grundstenarna till vad som försiggår nu, på 90-talet. Han räddade inte Sveriges ekonomi som det påstås nu, en flytande krona och draghjälp från utlandet räddade oss den gången, hans nedmontering av välfärden då, förlängde bara 90-talskrisen. Priset får vi betala nu i form av en kollapsande infrastruktur och ett socialt sönderfall, alliansen har ytterligare drivit på situationen genom att kompensera de fallande reallönerna med en privat skuldsättning som ger illusionen av välstånd. Men nu är det payback time...."







Kommentarer
Postat av: Fd."sosse".

Vi lever nu i en väldigt orolig & instabil värld.En värld där vi inte känner oss delaktig men ändå har tvingats att bli delaktig i.

Vi känner oss "svikna" & förlorade.

Är en av dem som kommer att stödja Vänsterpartiet som nu är det enda äkta partiet för folket i vårt land Sverige.Tillsammans blir vi många som kämpar för vårt lands välfärd.

2012-01-29 @ 10:49:58
Postat av: "Socialist & nybliven Vänsterpartist.

Det är många anledningar till Varför? jag har förlorat "hoppet" till det Socialdemokratiska partiet, men ännu tror på den Socialdemokratiska politikens hjärta.

Men det hjärtat har så stora sår så att det kommer att ta väldigt lång tid att reparera, om det någonsin går att hela.?!



Jag känner att vi inte har den tiden till att vänta på detta när vi nu är i väldigt stort behov av den "röda politiken" med kamp om välfärd,rättvisa,& våra mänskliga rättigheter.



Vi måste skapa arbeten & bättre villkor för de sjuka & svaga i vårt samhälle.

Vi måste nu ha en regering som tar ansvar för Sverige & inte som det är nu med vår nuvarande regering, som struntar i hur deras politik påverkar våra liv negativt.

Vi behöver en ny ansvarstagande regering NU !!!

2012-02-05 @ 11:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0