MP struntar i löntagarna!

I en debattartikel i DN ang. europaktens vara eller icke vara för Sverige så kräver MP ett permanent undantag från ett svenskt införande av euron. Tydligen kan MP i så fall tänka sig att rösta för denna europakt.
Det som är märkligt i sammanhanget är att MP genom sin artikel stadfäster en allt borgerligare ställning för partiet. Inte med ett ord kräver man, eller ens nämner ett socialt protokoll för att skydda de svenska löntagarna mot den osunda konkurrens och lönedumpning som idag redan är ett stort bekymmer på arbetsmarknaden. Varför?
Jonas Sjöstedt har ju gett dem bollen, både S och MP genom att ställa frågan. S verkar ju glädjande nog ha nappat, men MP struntar tydligen blankt i det. Tråkigt för sveriges löntagare men ändå bra för både S och V på sikt tror jag. Ingen som verkligen bryr sig om miljön eller miljöpolitiken på allvar kan ta ett parti seriöst som vill påstå att de är för ett hållbart samhälle med en borgerlig politik. Därför tror jag att MP i samma takt som att de nu närmar sig de borgerliga också undergräver sin egen trovärdighet. Varför gör de då detta? Jag tror det är så enkelt som att den nuvarande (liksom den förra) MP ledningen har makten som främsta utgångspunkt och genom att närma sig makten så tror man att man även kommer att nå framgångar i någon enstaka miljöfråga. En farlig väg för dem tror jag.
Då är definitivt Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt inne på rätt väg när Jonas klart och tydligt sammanfogar miljöpolitiken med den ekonomiska. Något han också uttalat och som skiljer partierna kraftigt åt till Vänsterpartiets och miljöns fördel.
MP är definitivt idag ett löntagarfientligt parti, tyvärr.

Vissen maskros!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0