Vad kostar rovdjurspolitiken?

Såg på Landet Runt igår där de hade ett litet reportage om den varghona som nu två ggr flyttats till södra Sverige men båda gångerna vänt tillbaka till norr. Varje flytt hade enl. programmet kostat 500 000 kronor. Alltså en miljon bara för dessa två meningslösa flyttar. Vad kostade det sedan att få hit vargen från Ryssland från början? Samtidigt håller heltidsanställda vargspårare koll på var vargen befinner sig, detta är knappast gratis det heller. Jag undrar om det finns något tak för hur mycket varje varg får kosta innan man anser att det är för mycket?
Djurägare kan ju också få bidrag till bättre stängsel vilket också är en kostnad som faller tillbaka på vargen. Och vad är samhällsnyttan, förutom att någon eller några får möjlighet att anordna vargsafari? Är nyttan verkligen större än besvären?
Det vore faktiskt lite intressant att se vilken årlig budget det finns för att lyckas få en vargstam i landet?
I vår kommun sparar majoriteten 80 000 kr på läromedel i skolan, det sparas på mjölken i skolbespisningen m.m m.m. Prioriterar vi verkligen rätt?


Kommentarer
Postat av: Jan-Erik Lindblom

Ja det är konstigt att man ställer dessa två sakfrågor mot varandra, det är inte så att du ä intresserad av jakt!



Vilken rätt anser du att vi har att utrota andra levande varelser?

Istället för att tänka som du gör , se över din egna kommuns ekonomiska fördelningspolitik!



DET FINNS PENGAR! inget snack om saken till mjölk och annat, det är bara frågan vad man prioriterar!

2012-01-23 @ 12:23:13
Postat av: Ove Nordström

Hej Jan-Erik.

Ekonomi ser jag som en sakfråga.Sen tycker jag att det är märkliga prioriteringar som görs i både kommun, landsting och stat. Välfärden får hela tiden spara, sjuka slängs ut ur trygghetssystemen, sänkta ersättningar o.s.v o.s.v. Då tycker jag det är rimligt att ställa samhällsnyttan mot kostnaden, oavsett även när det gäller vargen..

Naturligtvis har ingen någon "rätt" att utrota andra varelser men vargen är inte utrotningshotad.

Att utrota andra levande varelser är annars något som människan och den s.K. civilisationen varit väldigt bra på över tid. Frågan är vilken tidsepok du vill tillbaka till om vi skall återskapa allt vi redan utrotat bara genom vårt sätt att leva, 1900, 1800, 1700 talet? Vill du återinföra alla skadedjur vi över tid utrotat också? Skall vi förbjuda skogsbruket för att alla skogar skall kunna återfå allt liv (lavar o.s.v.) som då skulle återuppstå? Då tror jag även du ställer samhällsnyttan mot detta.

Man kan ju också ställa sig frågan vilken rätt ett fåtal har i sin iver, att ställa till bekymmer för andras levnadssituation?

Och nej jag jagar inte längre.

2012-01-23 @ 15:43:26
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Ove Nordström

Jo en sak till Jan-Erik.

Med vilken rätt flyttar vi vargar från deras egna områden (i detta fall Ryssland) till våra egna?

Har du frågat vargen?

2012-01-23 @ 15:49:37
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0