Och Mona Sahlin fattar fortfarande ingenting!

Sahlin kommenterar den senaste S-turbulensen på sitt sätt. Hon började bra med att inse att denna kris är inget som började i höstas utan ligger långt tillbaka i tiden.
Se där tänkte jag, kan hon ha kommit till insikt?
Men när man sen ser hennes slutsats så är problemet enl. henne att hon bjöd in Vänsterpartiet i det Rödgröna samarbetet. Goddag yxskaft!!!!!
Tydligen var långt bak i tiden för Sahlin den senaste valrörelsen. Undra på att de gjorde sig av med henne. Det var iaf ett första steg i rätt riktning.
Antagligen lider hon av något slags Stockholmssossesyndrom. I Stockholm har ju sossarna tappat massor med väljare till MP, och det är väl detta som ligger till grund för Sahlins rent ut sagt korkade slutsats!


Kommentarer
Postat av: Jan Wiklund

När ligger enligt din uppfattning "långt tillbaka i tiden"?



För att kasta ut en egen tolkning vill jag påstå att problemen förhåller sig som avigan till framgångarna. Dvs framgångarna köptes till priset av det som sedermera blev ett problem - avmobilisetingen av den egna politiska basen.



Socialdemokraternas enastående framgångar berodde på världens mest avancerade arbetarrörelsemobilisering - på 20-talet var Sverige det mest strejkbenägna landet i världen, samtidigt som vi hade en kulturell folkrörelsehegemoni utan jämförelse i något annat land än möjligen Norge. Det tvingades S som bekant att montera ner genom att införa ombudsmannadiktatur i sina organisationer, och underordna poltiken under kapitalackumulationen, dvs framgångar för svensk exportindustri.



När man sen råkar i problem är basen borta - surprise, surprise.



Eller har du någon annan tolkning?

2012-01-02 @ 12:21:09
URL: http://www.folkrorelser.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0