Proffstyckande idioter!

Tittade lite på Janne Josefssons Debatt och diskussionerna ang. Volvos och Saabs vara eller inte vara. Naturligtvis satt ju högerns proffstyckare med och tyckte att allt var som det skulle. Det enda vi behöver är fler entrepenörer så löser sig allting. Det är konstigt att dessa proffstyckare som vet precis vad som behövs inte tar tillfället i akt och blir entrepenörer själva. Vilken hjälp det skulle vara för landet om alla dessa enkelriktade individer som tillhör de tärande i samhället gjorde slag i saken själva istället för att bara tala om för andra hur bra de kan få det.
Ja sanningen är ju naturligtvis att de egentligen vet att de flesta av alla de som nu får gå ut i arbetslöshet i händelse av att de skulle bli entrepenörer bidrar till att skapa en låglönemarknad. Det är ju faktiskt så att de områden i Europa som har de flesta entrepenörerna också är de fattigaste områdena. Och till en sån skara vill ju naturligtvis inte dessa tärande proffstyckare sälla sig. Då är det naturligtvis mycket enklare att andra får ta alla risker att bli ännu mer utsatta och fattiga.
Men tycka kan de göra, det ryms antagligen väl inom alliansens frihetsmantra. Så länge de inte riskerar något själva, som sagt var.
Samtidigt stod Maudan i riksdagen och grät krokodiltårar över att 60 000 småföretagare var på ruinens brant. Så medvetna är proffstyckarna om verkligheten runt omkring dem, eller rättare sagt så medvetslösa om verkligheten är de.
Konstigt förresten att så många småföretagare skall behöva ha det så kämpigt när alliansen haft över två år på sig att genomföra alla förbättringar de påstod att de skulle genomföra till småföretagarnas fromma. Sanningen är väl att de egentligen skiter fullkomligt i småföretagen, så det räcker med lite kosmetiska åtgärder. Det är de STORA kapitalisterna alliansen värnar om, resten skiter de i.

Ett rättvist alternativ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0