Tjuvarnas marknad?

Ja så har då denna alliansregering dragit på oss ytterligare en ogenomtänkt lag, IPRED.
Nu kan upphovsrättsägare lägga ut material på nätet, kolla upp vem som laddar ner och sedan skicka ett krav (hot) brev med innehållet att om du inte betalar så drar vi dig inför rätta.
Hur man skall bevisa vem som laddat ner (man vet ju bara vilket IP nr) vet inte Beatrice Ask och gör jämförelsen med mord vid gängbråk.
Att industrin bakom denna lag måste lobbat (eller mutat?) något utöver det vanliga torde vara ställt utom alla tvivel. Vi har en regering som överlåter polisiärt arbete till privatpersoner som sedan kan skicka ut kravbrev trots att man saknar bevis för vem som skulle gjort sig skyldig till det de kallar "brottet". Man undrar hur de ser på rättsläget för gemene man i detta läge, eller om man kort o gott skiter i det bara. Hur skall man göra om det är minderåriga ej straffmyndiga som laddar ner? Skall det sociala kopplas in då?
Ja jag förstår inte vad det är för skillnad om jag kopierar en låt från radion eller om jag istället väljer att kopiera den med hjälp av datorn. Och i det fallet får ju upphovsrättshavaren redan ersättning från STIM. Räcker inte det längre?
Jag tycker man skulle ompröva rätten för upphovsrättshavarna att fortfarande få pengar från STIM när nu denna lag träder i kraft. De kan väl betala radiokanalerna för "reklamtiden" de får när de spelas i detta media. Det får ju alla andra aktörer göra. Dessutom är det väl knappast någon som kopierar musik från radion längre så varför skall då STIM finnas kvar? Nu har de ju IPRED istället. Eller vill de både ha kakan och äta den samtidigt?

Durbälgarna in action, vilket ledde till ett omedelbart CD köp.
Äkta musik i genuin miljö men de får väl knappast så stor del av STIM resurserna?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0