Lögn och förbannad dikt, säger Ingvar,

om att bli kallad en av världens rikaste snåljåpar. Det finns väl antagligen lika många åsikter om en så känd person som det finns människor. En sak är iallafall säker och det är att man inte får intrycket av att det är en av världens rikaste personer man möter när man möter Ingvar. Snarare en butiksägare, köpman som vem som helst. Trevlig är han också, plus att han verkligen brinner för sitt företag och livsintresse. Att hans skapelse betytt en hel del för Sverige torde det inte heller råda något tvivel om. I våra trakter är det väl Gunnar Dafgård som är Ingvars motsvarighet och båda är väl ett slags representanter för "sin" tid och startade sina rörelser på liknande sätt.
Att Kamprad och Ikea är viktiga visar ju sig inte minst i Tibro nu, där man fått en stororder och nu kan satsa 200 miljoner i fabriken. Tryggade jobb i dessa tider när det som bäst behövs, det är glädjande läsning. Bra jobbat!



Kommentarer
Postat av: Ronny

Hej Ove

Visst ser det trevligt ut med två "grabbar" arm i arm och dessutom med glimten i ögat. Ingvar har tveklöst betytt mycket även om han varit omstridd många gånger. Han är väl i högsta grad en ideolog, ett uttryck som nästan har tappat sin egentliga innebörd på sistone, ungefär som ordet moderat.

2008-12-03 @ 14:38:00
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0