Kinnekulle, blommornas berg eller hemstad åt religiös fanatism?

Det verkar onekligen som det pågår en religiös sammansvärjning av något slag kring Götene. Inte nog med att Bo Bergsten åter tagit plats i kommunstyrelsen, i en insändare i lokalblaskan "lovprisar" Arne Appelqvist Kinnekulle och skriver bl.a. att: "Skall man våga peka ut en enskild person så är det i så fall vår nye biskop Åke Bonnier, som med sin andliga och entreprenöriella bakgrund säkert kan spela en huvudroll i att utveckla Andlighetens Berg."
Dock är insändaren inlindad med rubriken "Affärsplan Kinnekulle". Tydligen är det inne med affärsplaner nu.
Man undrar ju vad det är frågan om? Skall Göteneborna skänka bort 85 miljoner som är bortslängda i Medeltidens Värld för att några fanatiker nu skall ha en utgångspunkt att starta nya korståg? Korståg över Kinnekulle i första hand då och sedan vet man väl aldrig vart det tar vägen? Man blir ju inte förvånad över någonting längre.
 
Och i USA tar man fram en mormon som presidentkandidat. Stenrik hyperreligiös som inte har en susning om hur vanligt folk har det. Det är demokrati på hög nivå det! Men det blir väl så när man mäter allt i pengar. Arnold hade aldrig blivit guvernör utan sina filmmiljoner. Ett bra mått på politisk duglighet?
Medeltidens Värld AB för den delen, har återigen dragit över budget. 5,1 miljoner har det kostat mot budgeterat 4. Dessa 1,1 miljoner hade säkerligen varit eftertraktade på andra håll i verksamheten om det inte varit för den politiska majoritetens korkade envishet att tro på att rädda vad som räddas kan så länge det kan skydda den egna prestigen från att gå förlorad!
Nej öppna parken en gång för alla så den kommer alla kommuninnevånare till del. De har betalat priset och då finns det ingen anledning att i stort sett skänka bort det till någon eller några lycksökare, oavsett vad de sen kallar sig!
 
Kommunstyrelseledamot från Götenemajoriteten?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0