Oenighet ang. flyget men ändå inte.

"-Flygresor under 50 mil är emot allt vad vi står för." (Göran Larsson MP)
"-Det finns ett väldigt intresse, folk stannar mig på stan och vill prata flyg." (Kjell Hedvall S)

Självklart finns det ett intresse hos många av att kunna flyga direkt från Lidköping och på ett enkelt sätt nå Europa. Detta hör man ju även på diskussionerna som blir på fikarasterna på jobbet. Frågan är väl bara vad det egentligen skall "tillåtas" kosta. Det är ju precis detta som V och Bosse Eliasson också framfört. Efter de skräckexempel som tidigare redovisats i media ang. kommuners satsningar på lokala flygplatser så är ju frågan synnerligen berättigad. I Värmland var det en S-styrd kommun som subventionerade varje flygstol med så mycket att det varit billigare för kommunen att erbjuda gratis Taxi resa till resenärerna istället. Är det väl använda pengar kan man ju fråga sig då? I Halmstad satsade M-kommunen stora pengar på flyget och struntade i att underhålla sitt kommunala bostadsbestånd så det såg ut som rena slumområdet. Något som också visades i TV. Missminner jag mig inte helt så var det Uppdrag Granskning som gjorde denna genomgång. Hursomhelst så visar det ju att det inte är så konstigt att nu Moderaterna och Sossarna i Lidköping omedelbart ställer sig positiva till denna nysatsning på flyget utan att man har något som helst underlag för vilka kostnaderna kan tänkas bli, annat än rena spekulationer. Ansvar?

"- Det är för dåligt underlag för att ta ställning i frågan om flyg på Hovby, säger Bo Eliasson i Vänsterpartiet som i dag motsatte sig beslutet att gå vidare med förhandlingar och utvecklingsarbete för flygtrafik mellan Lidköping och Landvetter."
"- Vi har gått med på skattehöjning i Lidköping för att säkra den verksamhet vi har - inte för att sedan kanske behöva lägga pengarna på flygtrafik."

Kloka ställningstagande tycker jag och med tanke på det jag ovan skrev om Taxi resorna så kanske det vore billigare för kommunen att erbjuda gratis bussresor mellan Lidköping och Landvetter än vad det blir att plöja ner ytterligare ett antal miljoner i flygsubventioner? Men som Bosse sa, det behöver utredas först!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0