Högtflygande planer i Lidköping!

En ny satsning på flyget finns det tydligen chans till framöver i Lidköping. En fråga som säkerligen kommer att väcka en hel del debatt med tanke på tidigare försök som gjorts. Helt klart är väl att det kommer att generera en del arbetstillfällen men frågan är väl också till vilket pris? Gymnasieutbildningen kanske också kan dra nytta av det och en och annan företagare naturligtvis. Kan det bidra till att locka företagare att välja Lidköping framför någon annan kommun är väl det också något som kan läggas till den positiva sidan.
Mot detta står då miljön och om det är rimligt att satsa på flyg med  tanke på den debatt som är. Flyget arbetar ju samtidigt ganska omfattande för att få ner sin miljöpåverkan och frågan är väl också om bilen är ett bättre alternativ?
Det jag själv ställer mig mest frågande till är vad prisbilden kommer att bli för resenärerna? Som det var förra gången så var det ett gytter av olika erbjudanden som var helt utan rim och reson. Jag minns att det annonserades om resa till Sthlm T o R för 900kr men när man dividerat färdigt med biljettförsäljaren så visade det sig att det endast var under så speciella förhållanden som detta pris gällde så vår tänkta resa innefattades naturligtvis inte. Det skulle istället kosta 2 800 kr/person och så hade den tänkta resan flugit sin kos.
Alltså är det ju inte ovesäntligt att ta hänsyn till hur många som kan komma att innefattas av möjligheten till denna transportmöjlighet i förhållande till insatt kapital. Det vore väl synd att slänga pengarna i sjön ytterligare en gång även om alternativet denna gång ser betydligt intressantare ut, iaf på papperet.


Skräckblandad förtjusning?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0