Fredrik Lögnfeldt!

Varför fortsätter Reinfeldt att vilseleda väljarna?

I partiledardebatten som sändes i Sveriges televisions Agenda, så hävdade Fredrik Reinfeldt felaktigt att det var 100 000 fler sysselsatta 2009 jämfört med 2006. Detta uttalande fick han dagen efter backa ifrån och finansminister Anders Borg hävdade att det var finansdepartementet som felat. Anledningen till att det blivit fel var att SCB ändrat underlaget för beräkningarna från att 2006 ha använt sig av åldersgrupperna 16-64 år så användes för 2009 åldersgrupperna 15-74 år. Något som man klart kan se hos SCB. Det är enkelt för vem som helst att gå in på deras statistikdatabas och ta fram den statistik man är ute efter, om man inte arbetar på finansdepartementet tydligen.
Men tro nu inte att Reinfeldt var nöjd med att ha haft fel en gång. I Riksdagen 4/2 så återkom han till ämnet och tillstod då att andelen sysselsatta visserligen inte ökat med 100 000 men att de ändå ökat med 40 000 sedan regeringen tillträdde 2006. Återigen försöker han skönmåla resultatet av Alliansens politik.
I stället för att förhålla sig till sanningen så använder han sig denna gång av medeltalet från 2006 och tillgodoräknar sig alla de arbetstillfällen som skapades under hela året trots att regeringen bara hade makten någon månad. Dessutom används medeltalet för 2009, ett år som arbetslösheten har ökat rejält. Men genom att räkna på snittet så får man ner siffrorna eftersom arbetslösheten var mycket högre i slutet. Förtroendefullt?
Och även om antalet sysselsatta skulle ha ökat något så är andelen sysselsatta av hela befolkningen ändå lägre nu än de var innan Reinfeldt o co tillträdde, den sk. arbetslösheten.
Reinfeldt vill tydligen inte i denna valrörelse tala om arbetslösa och utanförskap. Nej nu är taktiken att försöka vilseleda väljarna så mycket det bara går för att kunna hävda sin egen förträfflighet.
Allianskostymen börjar helt klart krackelera ordentligt!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0