Götene "bäst", tyvärr!

Radio Skaraborg uppmärksammar nu politikerpensionerna. Mycket bra tycker jag! Tyvärr är inte heller denna statistik så snygg för Götenes del. Man leder den utgiftssidan klart i Skaraborg.
Töreboda      16 000
Skara           80 000
Mariestad     162 000
Lidköping     20 000
Falköping     182 000
Götene        301 000
Essunga       135 000 
Hjo              34 000
Skövde        206 000
!:a halvåret 2012
 
Vi lade en motion från Vänsterpartiets sida om att ställa frågan till de två politiker som berörs i Götene om att tidsbegränsa dessa pensionsutbetalningar till sex månader alt. ett år, men det blev ett tvär-nej från den sittande majoriteten (S, M, C, FP, KD och MP). I ärlighetens namn skall jag säga att jag inte har exakt i huvudet nu om alla inom majoriteten var emot eller om några enstaka röstade för, det kan ha varit så. Kommunalrådet var iaf inte intresserad av att ens ställa frågan till de berörda. De hade dock inga problem med att spara på läromedel i skolan och annat viktigt som hör till kommuners kärnverksamheter.
Nej enl. min mening  skall man ha tjänstledigt för politiska uppdrag och sedan gå tillbaka till arbetet efter avslutat förtroendeuppdrag. Har man inget arbete att gå tillbaka till så skall de regler som finns i LAS gälla även politikerna. Det är ju trots allt politikerna som har bestämt dessa regler och ansett att de är fullt tillräckliga för alla andra. Varför skulle de då inte duga åt dem själva? Kan girighet och lättja ha något med saken att göra?
 
Förutom att Götene leder denna pensions-liga så har ju Götene också i övrigt mycket högre kostnader för den politiska organisationen än andra jämförbara kommuner. Vad är det som gjort Götene så utgiftsbenäget när det handlar om de som bestämmer? Demokratiunderskott? Ja enl. mig så är det ett enormt underskott på demokrati i Götenes fullmäktige. Hoppas vi kan råda bot på detta efter nästa val iaf. Allt annat vore ett enormt misslyckande och då är nog frågan hur länge Götene kommer att klara att vara en egen kommun?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0