Och vad tusan är vintertid?

Flumskolan har det pratats om från alliansens sida under många år. Möjligen kan det vara journalisthögskolan de menat tänker jag när man varje år vid den här tiden kan läsa att vi går tillbaka till vintertid. Vad tusan är vintertid? Ja möjligen är det en årstid men det har definitivt inget med klockslag att göra.
Genom ett politiskt beslut så infördes ändå något som kallas "sommartid" i Sverige under del av året. Det betyder då att vi lämnar normaltiden under årets ljusa månader. Men när vi gått från normaltid till sommartid så hur kan vi då gå tillbaka till vintertid? Och varför kallas det då sommartid även under vår och höstmånader?
En skitsak kan man tycka, men varför är det så svårt att hålla isär de mest okomplicerade begreppen trots att man gått på journalisthögskola? Vissa saker var helt klart bättre förr. Då visste iaf alla att det rådde normaltid under hela året när det gällde klockslag. Ändå hade vi samtidigt både sommartid, hösttid, vintertid och vårtid utan att vi behövde flytta klockans tidvisning vare sig framåt eller bakåt.
Jag undrar när frågan skall dyka upp om att skippa "vintertiden" och ha sommartiden året om? Till slut är det väl ingen som vet vad begreppet normaltid egentligen innebär, eller att det ens funnits något som hetat så.
Radio Skaraborg
 
Ur led är tiden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0