Återställ den generella välfärden!

I en artikel hos Dagens Arena så vill Folkpartiet också återställa den generella välfärden genom att höja taken i socialförsäkringarna.
 
"Ett höjt tak, så att 80 procent av dem som betalar till sjukförsäkringen får 80 procent av lönen vid sjukdom, skulle enligt riksdagens utredningstjänst kosta 1,4 miljarder kronor. En ytterligare höjning, till ett tak på 44 000 kronor i månaden, så att 9 av 10 får hela sin inkomst försäkrad, skulle kosta 300 miljoner kronor. Detta kan jämföras med sjukförsäkringens totala kostnad som ligger på runt 87 miljarder."
 
Detta är ju lovvärt då det borde finnas en majoritet i riksdagen för att åstadkomma detta, om det inte vore för alliansen. För antagligen är det med FP i denna fråga precis som det var med KD, som gick ut med ett fempunktsprogram för att återställa sjukförsäkringen. Men när det blev omröstning i riksdagen i frågan så la de sig ändå platt för Moderaterna och röstade emot det de sade sig vara för! Ett bra bevis för hur alliansen urholkar demokratin. Det hjälper inte ens att det finns en majoritet för frågorna i riksdagen. Man prioriterar alliansen och därmed minoriteten när det verkligen gäller!
Men iom detta FP utspel så är det väl bara att plocka upp bollen och spela för en mer demokratiserad riksdag från Vänsterpartiets sida. Eller skall S och M åter liera sig mot folkviljan?
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0