Segregera mera!

Möjligen kan detta komma att bli Götenes kommunslogan i framtiden. Man driver en starkt borgerlig politik där S verkat lägga sig helt platt. Det senaste är att man nu skall sälja tomter till högstbjudande. Naturligtvis strandnära och där skall man ju bara kunna bo om man har gott om pengar?
Gott om pengar har inte kommunen dock, trots de positiva rubrikerna att bokslutet för 2011 blev bättre än förväntat. I höstas visade prognosen på - 10 miljoner och Kent Selmosson (S) var då noga med att i fullmäktige påpeka att V och GF varit med och tagit den budget som låg till grund för året. Jag undrar om han kommer att vara lika noga med att påpeka detta nu? Nej naturligtvis inte!
Årets resultat är ju en skimär där kommunen sålt fastigheter för att sedan istället hyra tillbaka lokalerna. Man skjuter alltså problemen framför sig. Man säljer sina tillgångar och ökar succesivt sina utgifter. En del kreativ bokföring kan man också skönja, framförallt i det skandalomsusade bolaget Medeltidens Värld.
För nästa år har man bättre marginal i sin budget dock. Detta genom besparingar på skola och äldre plus 1,1 miljoner i den extra skattehöjning man beskyllde musikskolan för trots att 1,1 miljoner av dessa 2, lades som ett överskott direkt på budgeten. Den tänkta besparingen på musikskolan skulle endast varit 900 000 för 2012. Om detta andades majoriteten inte ett ord dock!
Så ser det ut i Västergötlands Grönköping där S, M, C, FP, KD och MP efter bästa förmåga försökt sätta demokratin ur spel med sin oheliga allians!

Fel spritbolag sålt! Tillnyktring i Grönköping


En stor spr-taffär har i dagarna gått av stapeln i Grönköping. Dock har det visat sig att det måhända var helt fel verksamhet som avyttrades – åtm. i förhållande till huru det från början var tänkt. Den glädje som många erforo, vid nyheten om försäljningen, riskerar nu att förbytas i en tillnyktrandets förargliga baksmälla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0