Historia, ingenting värt om man själv är historisk?

Minns ni Bengt Baron? Han tog guld i ryggsim i OS i Moskva. Visserligen var dessa spel bojkottade av ett antal stora västländer men Bengt blev ändå historisk på grund av eller tack vare detta.
Vad tycker Bengt Baron om historien idag? Är det något värt att vara historisk? Betyder det något eller är historia betydelselöst?
1909 startades i Gävle tillverkningen av Läkerol. Det var Adolf Ahlgren som startade denna tillverkning. Familjen startade även tilverkningen av världens mest sålda bil utan bromsar 1953. Två varumärken som är starkt förknippade med Gävle, inte minst idag då Brynäs nya arena heter Läkerol arena.
Idag är Bengt Baron VD för Cloetta. Cloetta skall gå samman med ett annat företag som heter LEAF. Bengt Baron förväntas bli VD.
Nu har man tagit beslut om att flytta tillverkningen av Läkerol från Gävle till Slovenien och Ahlgrens bilar skall flyttas till Småland. Även de anrika Karamellpojkarna i Alingsås får stryka på foten.
Så lite, betyder historien för den historiske Bengt Baron! Ca 200 personer kommer att mista sina arbeten, men det är väl inte historiskt i allianssverige.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0