Nu vågade t.o.m. fege Federley!

Det förbannade datalagringsdirektivet röstades igenom i riksdagen idag. Att borgarna är för är ju knappast märkligt, men att sossarna sviker de demokratiska idealen återigen lämnar mycket i övrigt att önska. Dock blir man inte ens förvånad längre. Sossarnas partledning verkar inte ha mycket gemensamt med sina gräsrötter, de kör sitt eget race hela tiden.
Dock var ju sossarnas svek bra för centerpartisten Fredrik Fegerley. Tack vare att sossarna stödde direktivet så fick det stor majoritet och Fegerley vågade då rösta emot allianslinjen. Hade sossarna varit karlar för sina hattar och röstat emot så hade vi säkerligen återigen fått se en gråtande Fegerley i riksdagen be om ursäkt för att han måste rösta mot sin vilja.
Men varför skall myndigheterna ges tillgång till alla skötsamma svenskars mobil och datatrafik? Kan ngn sosse svara på det? Att man vid misstanke om brott skulle ges tillstånd att avlyssna och lagra ngn persons tele o datatrafik efter domstols eller åklagarbeslut kan jag förstå, men att lagra alla medborgares data strider mot allt vad vi tidigare kallat demokratiska fri och rättigheter. Och hur skall vi medborgare veta att våra data raderas? Ynkligt!!!

  • Lagringsskyldigheten delas upp i kategorierna telefoni, meddelandehantering, Internetåtkomst och anslutningsform.
  • Den närmare tekniska beskrivningen av vilka uppgifter som ska lagras regleras genom förordningar.
  • Uppgifterna ska lagras i sex månader.
  • Lagringsskyldigheten gäller också då en person ringer upp någon som inte svarar. Dessutom ska uppgifter lagras inte bara om var personerna befann sig när samtalet eller kommunikationen påbörjades, utan också var de befann sig när den avslutades.
  • Leverantörerna ska stå för kostnaderna i samband med lagringen. De kostnader som uppstår om leverantören behöver lämna ut uppgifter till myndigheter ska leverantören få ersättning för.
  • Särskilda bestämmelser ska skydda de uppgifter som lagras.
Riksdagen
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0