Öppet brev till Monica Green (S).

För en tid sedan så skrev du Monica Green en debattartikel ”Åtgärda E20” och som publicerades på Lidköpingsnytt.nu. http://www.lidkopingsnytt.nu/2012/01/11/debatt-atgarda-e20/

I denna artikel skrev du bl.a. följande: ”Mycket av gods flödet sker av seriösa åkare från såväl Sverige som utlandet men tyvärr kör även långtradarchaufförer under slavliknande förhållanden med låg lön, utan att kör och vilotidslagar följs. Detta måste stoppas både för den seriösa näringens skull och för trafiksäkerheten.”

Sveriges Riksdag skall inom kort ta ställning till den Europeiska stabilitetsmekanismen (ESM) och om EU:s grundlag därvidlag skall ändras för att kunna införa ESM.
Detta är ett ypperligt tillfälle för Sverige att ställa krav på EU angående ett socialt protokoll, för att kunna förhindra just att ex. långtradarchaufförer dumpar löner och priser då de kör under de slavliknande förhållanden som du själv beskrev.

Min fråga (frågor) till dig Monica är hämtat ur en text som Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson (V) skrev och lyder som följer.

”En fördragsändring innebär en unik möjlighet att påverka EU:s inriktning eftersom den kräver enhällighet bland EU:s medlemsländer och en kvalificerad majoritet i riksdagen. Vi uppmanar socialdemokrater och miljöpartister att tillsammans med oss kräva att EU inrättar ett socialt protokoll i fördraget som skyddar arbetsrätt och kollektivavtal och därmed upphäver den lönedumpning som Lavaldomen öppnade för. Detta bör göras till ett absolut villkor för att ens behandla en fördragsändring i riksdagen.”

Är du Monica Green, beredd att nu ställa detta krav på EU för att råda bot på de problem du själv beskrev i din artikel?
Om inte, hur har du i så fall tänkt dig att konkret stoppa problemet?
För det var väl inte återigen tomma ord från din sida på de problem som nu finns trots alla löften inför EG omröstningen om att de aldrig skulle kunna uppstå? Du skrev som sagt nu att: ”detta måste stoppas”!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0