Liberaler eller bara korkskallar?

FP i Götene tycker att det är dags att ägna sig åt riktig politik nu i kommunen. Synd att de inte tyckt det tidigare för då hade vi varit överens.
Nu jämför de upproren i norra Afrika med överklaganden gällande kommunala beslut i Götene till förvaltningsrätten. Man saknar tydligen alla former av proportioner hos liberalerna i Götene.
Jag citerar: "Medan folket i Tunis, Kairo och Tripoli med sina liv som insats rest sig mot kränkningar, förtryck och fusk, översvämmas förvaltningsrätten av överklaganden från folk och partier i Götene som känner sig kränkta i allmänna val och av beslut som i demokratisk anda fattats i kommunen." Slut citat.
Så kan väl enbart en korkskalle eller Allianspolitiker uttrycka sig var det första jag tänkte när jag läste eländet. Det hade varit intressant om de bemödat sig att upplysa läsarna om att en kommun kan fatta vilka idiotiska och felaktiga beslut som helst ( i demokratisk anda ) och om ett sådant beslut inte överklagas inom tre veckor så är det ändå giltigt. Det kallar jag att missbruka demokratin, men uppenbarligen är det helt ok för liberalerna i Götene.

De tycker också det är dags att lämna Medletidens Värld bakom sig och istället se framåt för att inte Götene skall bli en Medeltidens kommun. Hur de skall kunna lämna Medeltidens Värld bakom sig, som belastar "framtidens budget" med 4 000 000 kronor per år är för mig en annan gåta. Att de, vill lämna det bakom sig kan jag förstå eftersom liberalerna bidragit till att redan ha slösat bort 75 miljoner av medborgarnas välfärdspengar i projektet fram till dags dato. Men att de just vill detta, innebär inte att de kan sopa problemet under mattan för det, banken vill nog ha tillbaka sina pengar ändå.

De har också mage att uttrycka att dynamiken kan försvinna i politiken när man har en så bred majoritet ( S, M, FP,C och MP ) som det nu är i Götene. Ja FP var ju själva med och försökte utestänga hela oppositionen genom det förslag till återkallande av nämnder och styrelser samt förslaget till nämndval som utarbetats av "deras" egen majoritet och som lades på fullmäktiges bord den 17 januari. Det är detta de kallar beslut i demokratisk anda och som nu är överklagat även om det överklagade beslutet gäller även det som till slut valdes den 19 jan tack vare att oppositionen agerade den 17:e så att majoriteten till viss del fick krypa till korset. Tala om brist på självinsikt!

Nej tydligen är det enligt liberalerna fel på de som överklagar felaktiga och direkt lagvidriga beslut medans liberalerna nu tagit på sig en skenhelig gloria och lipar för att de inte längre kommer framåt. Det är alltså inget fel på de som bryter mot lagar och regler, iaf om man är liberal?

Det är synd om FP väljarna i Götene tycker jag som "belönats" med sådana företrädare. Kanske liberalerna nu kan vara inne på vår linje att ha ett extraval i kommunen så att väljarna får bestämma själva vilken väg de vill välja för att kommunen på bästa sätt skall komma framåt? Men då kanske det är för liberalt?
Läs deras artikel här:  NLT.







Kommentarer
Postat av: Jörgen Larsson

Har inte läst deras synpunkter mer än här men på vad du skriver är jag beredd skriva under!

Sen att jämföra Götenes poroblem med nord Afrika känns verkligen olustigt!

2011-02-26 @ 20:27:29
Postat av: Oven

Lade in länken nu Jörgen till deras artikel. Det finns ju faktiskt vettiga liberaler även i Götene men deras underskrifter ser jag inte under denna artikel, av förståeliga skäl.

2011-02-26 @ 20:36:39
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0