Bidragslinjen, Alliansens enda glädjeämne!

RUT o ROT ökar i Lidköping kunde man läsa i en artikel hos Lidköpingsnytt för några dagar sedan. Detta är tydligen Alliansens enda glädjeämne i livet och den ena Moderaten efter den andra yvs över "framgången". En bidragsfinansierad framgång som inte kommer alla till del.
Varför är Moderaterna då så glada över detta? Ja det är ju den enda del där de kan visa "positiva" siffror. Detta i sig är ju ganska kul. Bidrag är det enda som lett till något de kan redovisa som "positivt". Att det sedan är bidrag till folk som inte behöver bidrag det struntar de i, de ser det väl som potenciella Moderatväljare antagligen (köpta röster).
Det som är allvarligt är att företagen samtidigt skriker efter kompetent arbetskraft. Detta är inget som Moderaterna har någon konkret politik för att råda bot på. Istället har de försvårat och försämrat för folk att kunna utbilda sig och det minimala bostadsbyggande deras politik lett till leder också till att många får avstå studier p.g.a. denna brist.
Men RUT o ROT är viktigt för dem! 2770 kr / person har 830 Lidköpingsbor erhållit i subvention gällande RUT. 10 795 kr / person har 2532 fastighetsägare erhållit i subvention när det gällt ROT.
Om det nu är så himla bra och arbetsskapande med dessa åtgärder så varför utvecklar man inte dessa bidrag så att även bostadsrättsinnehavare kan få ta del av dem?
Och hur solida är de företag som växer fram på ett bidragsberoende? Varför är det så intressant för Moderaterna att skapa en helt ny bidragsberoende bransch när man är så totalt ovillig att försöka lösa krisen i SAAB? Här handlar det om 10 000 jobb som riskerar att förloras. Hur många arbetslösa fd SAAB anställda kommer att ha råd att anlita ett RUT företag i Alliansens Sverige? Och inte hjälper dessa RUT o ROT avdrag Sverige i den globala konkurrensen heller, det förstår ju var och en som har ett någorlunda verklighetsförankrat sunt tänkande.
Dessutom har det förekommit ett ganska omfattande fusk när det gäller inte minst ROT. När det gäller trygghetssystemen så sänker Moderaterna ersättningarna för att motverka fusk, men när det gäller RUT o ROT så inför de istället bidrag som leder till fusk. Hur får de ihop det?
Man kan enkelt konstatera att hur mycket "nya", Moderaterna än kallar sig så är deras enda politiska lösning på alla problem just skattesänkningar. Moderaternas förslag att lösa 90 talskrisen var att sänka skatten. Deras enda förslag att lösa samhällsproblemen nu är fortfarande sänkt skatt, iaf i Sverige. Nu har ju Reinfeldt faktiskt uttalat att när det gäller problemekonomierna i Europa så kan det även krävas skattehöjningar. Hur får han ihop det resonemanget med den politik han för här hemma? Och framförallt, hur får han ihop det med de förslag Moderaterna hade till vår kris på 90 talet? Då var det inte tal om några skattehöjningar, heller. Lika lite som det är nu.

Reinfeldt fortsätter att blunda för verkligheten!



Kommentarer
Postat av: T Lindholm

Ja.

Och här har vi ett prakt exempel på hur Alliansen främjar dom riktiga bidragstagarna efter att Borgs Arbetslinje först löst själva "Arbetskrafts frågan" åt den här killen!

http://lotidningen.se/2011/08/12/miljoner-till-fas-3-direktoren/



Han kanske får ett pris som Årets Företagare snart också?

2011-08-14 @ 21:42:04
Postat av: Ove Nordström

Ja Reinfeldt betalar bra för att dölja den verkliga arbetslösheten, men inte till de arbetslösa eh jag menar Fas 3:arna, naturligtvis.

2011-08-14 @ 22:14:54
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0